La Policia Nacional ha detingut dos fugitius perillosos buscats per assassinat a Portbou

En dues altres actuacions, s'han arrestat també dos individus per tràfic de drogues.

En un altre control a l'estació de tren, també van localitzar a una persona desapareguda i incapacitada, escapolida d'un centre psiquiàtric i totalment desorientada

Aquestes detencions s'han realitzat en el marc de la lluita contra la delinqüència transfronterer a Portbou. Uns controls que realitzen en els transports públics que passen per la localitat gironina. Una eina fonamental per a la prevenció delinqüencial entre Espanya i França assegura el cos policial.

Els arrestos han anat a càrrec de la Unitat d'Estrangeria i Documentació del Lloc Fronterer de Portbou que porta a terme una tasca constant i eficaç en la lluita contra la delinqüència itinerant transfronterera i immigració il·legal, fent especial èmfasi en els controls mitjançant l'ús de transport públic.

4,4 quilos de marihuana

Fruit d'aquests dispositius de prevenció, el passat dia van detenir dos ciutadans de nacionalitat marroquina que viatjaven a França i als que van aprehendre dues motxilles que ocultaven cinc bosses de plàstic, envasades al buit i contenint 4,465 quilograms de marihuana, amb la qual pretenien traficar al país veí.

Tres crims

L'endemà, en un dels controls els policies van observar la presència d'un home en actitud esquiva i nerviosa. En ser identificat l'individu van descobrir que era un ciutadà espanyol que tenia ordre de recerca, detenció i ingrés a la presó per assassinat, en vigor des del gener per l'Audiència Provincial d'Alacant. Era considerat un home molt perillós perquè li constaven antecedents per assassinat de fets a Alacant, Múrcia i Alcalá de Henares.

Un assassí pakistanès buscat

A mitjans d'agost, també van arrestar un ciutadà de nacionalitat pakistanesa reclamat en ordre internacional de detenció (OID) per les autoritats del Pakistan, amb l'objectiu de complir cadena perpètua per assassinat amb arma de foc ocorregut al seu país en l'any 2012.

En aquest cas igual que en els anteriors, l'actitud nerviosa del fugit va ser clau i detectada pels policies de la Unitat d'Estrangeria i Documentació. Ràpidament el van poder detenir.

Fugit d'un psiquiàtric

Finalment i també a primers de setembre, els agents van localitzar una persona que presentava un aspecte descurat, amb la mirada perduda, els turmells molt inflats i desorientat. L'home desconeixent on es trobava, la policia va intervenir i va comprovar que estava reclamat per desaparició i per haver-se fugat d'un centre psiquiàtric de Reus (Tarragona). Amb això, els agents el van lliurar al centre seguint els protocols establerts per a aquests casos.