Els Mossos van detenir dissabte un home de 46 anys a Terrassa per presumptament matar la seva germana de 51, informa la policia catalana en un comunicat aquest diumenge. El presumpte homicida, un veí de Terrassa de nacionalitat espanyola, passarà pròximament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la ciutat.

Els fets van passar sobre les 21.15 hores, quan es va produir una agressió en un domicili de l'avinguda Tarradellas, on els Mossos van comprovar que la dona estava morta i hi van detenir el germà.

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha condemnat aquest assassinat i ha traslladat el condol a la família per aquest «feminicidi».

Ha destacat «el compromís del Govern» per avançar en l'eradicació de les violències masclistes i la millora de tots els mecanismes de prevenció, senyalització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus fills, segons un comunicat de l'Institut Català de les Dones (ICD).

Budó ha explicat que, davant d'actes de manifestació extrema de la violència masclista, cal preguntar-se què és el que la societat «permet que passi i està sostenint que pugui passar».

Ha afegit que la violència masclista està en les arrels de la societat i que l'únic camí per acabar amb això «és fer créixer la igualtat efectiva entre homes i dones».

«Volem una Catalunya on la violència masclista estigui eradicada i sigui impensable que fets com aquests puguin succeir», ha defensat.