Un home d'uns 60 anys i un nen de 10 han mort ofegats a les platges de Sitges i Badalona, respectivament, informa el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) aquest dissabte en un comunicat.

Amb aquestes dues víctimes ja són 23 les persones que han mort aquest estiu a les platges catalanes, i Protecció Civil insisteix en la importància d'extremar les precaucions i anar, en la mesura del possible, a platges vigilades.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut a les 12.46 l'avís que un home semiinconscient estava fora de l'aigua en una platja de Sitges i que estava sent reanimat pel servei de socorrisme.

S'hi han desplaçat cinc dotacions de Mossos d'Esquadra i la Policia Local, així com els efectius del SEM --amb dues unitats terrestres i un helicòpter--, que li han fet maniobres de reanimació, sense èxit.

El menor, traslladat en estat crític

El menor, traslladat en estat críticQuant al menor, va ser traslladat divendres a la nit en estat crític a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona des de la platja de l'Estació de Badalon mentre onejava la bandera groga.

El 112 en va rebre l'avís a les 17.29 i els efectius del SEM es van desplaçar al lloc, on van fer les maniobres de reanimació al menor, però ha mort ja a l'hospital aquest dissabte de matinada.