Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori de bestiar en una granja de Viladamat. Aquest equipament ramader ha estat objecte de dos robatoris en dos caps de setmana seguits. Els lladres s'han emportat 22 cabrits dels 24 que tenien. El que no han tocat són els xais, que també es troben a les instal·lacions.

El propietari de la instal·lació lamenta els fets i assegura que tard o d'hora enxamparà els lladres. Aquest robatori suposa també un perjudici econòmic per a aquest ramader, ja que porta els animals a l'escorxador i també en algunes carnisseries i ara s'ha quedat sense els cabrits. Cada cabrit pot tenir un cost d'uns 70 euros. Ambdós robatoris s'haurien produït en la mateixa franja horària, entre les nou i les deu de la nit.

El primer robatori va produir-se la nit de dissabte del 8 d'agost. Miquel Arbosí, que és el propietari de la granja, relata que el robatori va tenir lloc pels volts de dos quarts de deu de la nit perquè ell va anar a la granja poc després i es va trobar amb la sorpresa. En el primer cop, els lladres se li van emportar 17 dels cabrits, lamenta. Entre aquests, fins i tot, les femelles i mascles de sis mesos, que pesen entre quatre i cinc quilos.

Aquesta mala experiència va tornar-lo a sorprendre la matinada de diumenge passat. En aquesta ocasió, se li van emportar cinc dels cabrits, mentre que en van deixar dos més.

Arbosí ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Escala i té por que tornin els lladres a la seva finca, ja que encara li queden dos cabrits, a banda de diversos xais.

En tots dos casos, els delinqüents van utilitzar el mateix modus operandi: van escalar i entrar per les finestres. Arran dels fets, el ramader assegura que instal·larà més mesures de seguretat a la zona i que tard o d'hora enxamparan els lladres.

Aquest robatori el té indignat i assegura que ha denunciat per segon cop els fets a la policia, que espera que actuïin. Amb tot, diu que veu molt complicat que es detinguin els lladres.

El robatori ha tingut lloc en una granja que es troba en una àrea aïllada del nucli de Viladamat. Es troba en un disseminat, una àrea amb molt poc moviment. Això ha possibilitat segurament que els lladres hagin pogut anar a la zona, carregar els animals i que ningú se n'hagi assabentat fins que el propietari de la granja ha anat a la instal·lació ramadera.

Els robatoris d'animals no són gaire freqüents però la setmana passada es va robar un emú a Llagostera. En aquest cas la propietària va denunciar-ne els fets a la Policia Local i el cap de setmana un caçador que es trobava per la zona va localitzar l'animal, que és de grans dimensions, al mateix municipi abandonat.