06 de agost de 2020
06.08.2020
L'Empordà
El Port de la Selva

Sis arrestats en una setmana per robar al Port de la Selva

La Guàrdia Municipal deté un lladre que havia fugit en una moto

06.08.2020 | 10:46
Desplegament policial pels detinguts per robar en cotxes

La Guàrdia Municipal del Port de la Selva ha detingut en una setmana fins a sis persones acusades de robatoris a la població. A un grup de quatre persones se'ls acusa de robar a domicilis de gent gran; a dos homes de rebentar vehicles que estaven aparcats en un pàrquing proper a una de les platges del municipi i també, s'ha detingut un home presumptament per haver intentat entrar a un domicili. En tots els casos, els detinguts han passat després a disposició dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres.

Un dels casos més recent és el dels detinguts acusats de ser els presumptes autors de tres robatoris a interior de vehicles aquest dimecres al Port de la Selva. També se'ls relaciona, segons fonts municipals, d'haver fet el mateix a la vila de Roses. En aquest cas els dos detinguts, de nacionalitat romanesa, van ser descoberts in fraganti. La Guàrdia Municipal va rebre l'alerta que hi havia tres vehicles rebentats a la zona del pàrquing de la Pedrera. Un dels presumptes lladres en ser acorralat no va dubtar a fugir. Va pujar a la seva moto i durant la seva marxa, va intentar atropellar un dels agents. Els policies van perseguir-lo i finalment, el van interceptar quan intentava fugir per la carretera que va cap de Cadaqués.

D'altra banda, els agents del Port de la Selva també han detingut els quatre membres d'un grup -de nacionalitat romanesa- que havien robat presumptament a gent gran del municipi. La col·laboració ciutadana, asseguren fonts municipals, va ser clau a l'hora de saber qui eren els suposats autors dels fets i per on actuaven. Aquests anaven als domicilis del centre del Port de la Selva i utilitzaven un modus operandi que consistia a entretenir a la persona d'edat avançada -sovint portaven una criatura als braços- i quan menys s'ho esperaven ja els havien robat. Els presumptes lladres van sostreure diners i joies dels domicilis. Durant els darrers set dies, els agents de la Guàrdia Municipal també han realitzat una altra detenció al municipi, la d'un home -de nacionalitat marroquina- per intentar robar en un domicili del municipi. El Port de la Selva aquests dies té molt moviment arran del turisme i s'està fent pressió policial a la zona per evitar que hi hagi fets delinqüencials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook