El Jutjat d'Instrucció 29 de Barcelona ha condemnat un veí de Badalona a una multa de 1.200 euros per un delicte lleu d'amenaces contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que va insultar i desitjar que el violessin a la presó en un vídeo en el qual apareixia muntat a cavall.

Segons la sentència, que ha consultat Europa Press, en el vídeo que es va publicar el mes de març del 2018 i que va obtenir una àmplia difusió en les xarxes socials i mitjans de comunicació, l'internauta va afirmar que desitjava que tanquin Puigdemont a la presó i que "el violin".

En el mateix enregistrament va qualificar l'expresident de "rata maricona, filla de puta, de claveguera, que ha fugit", actuant segons la sentència amb ànim menyspreador i voluntat d'intimidar.

Prèviament havia penjat en la mateixa xarxa social alguns comentaris en els quals mostrava simpatia per Franco, la Legió, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, la unitat d'Espanya, i un "agressiu menyspreu i rebuig violent al moviment independentista i els seus dirigents polítics a Catalunya", relata la sentència.

En altres publicacions, va fer comentaris com: 'Avui Déu m'ha comunicat que ajudi totes les persones que heu agafat el camí de la independència i he portat 2.000 bales' i 'ahir perdius, avui bonítols, demà independentistes'.

El tribunal té en compte el context intimidatori dels comentaris, perquè el condemnat apareix en alguna imatge amb una arma curta, i que "la voluntat de causar intimidació és clara".

L'expresident català va denunciar els fets i el judici es va celebrar el 17 de juny, en el qual tant la Fiscalia com la defensa de l'acusat van demanar l'absolució, i Puigdemont va reclamar una condemna per un delicte lleu d'amenaces a una multa de 4.500 euros.