Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 17 de juny, a Llers, tres homes d'entre 30 i 35 anys, de nacionalitat iugoslava i kosovar, com a presumptes autors d'un delicte de furt a interior de vehicle i un delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat. A més, a un dels detinguts també se l'acusa d'un delicte de danys i un delicte contra la seguretat viària per conducció temerària.

Els fets van succeir el passat dimecres, al voltant del migdia, quan es va produir un furt a l'interior d'un vehicle estacionat en una àrea de servei de l'AP-7, situada a l'altura del punt quilomètric 35, en sentit nord, dins del terme municipal de Garrigàs.

Els lladres van aprofitar que les víctimes feien un descans a la cafeteria de l'àrea per sostreure, sense causar danys al vehicle, dos ordinadors portàtils valorats en 2.000 euros i 150 euros en efectiu.

Quan diversos indicatius s'adreçaven al lloc dels fets es van creuar, a l'altura de la sortida 2 de la Porta Catalana, amb un turisme que coincidia amb la descripció facilitada per les víctimes.

En veure el vehicle policial el turisme va realitzar un canvi de sentit i va fugir. Els agents el van seguir i li van fer senyals acústiques i lluminoses per tal que s'aturés, fent cas omís. El conductor, que fugia a gran velocitat, finalment va perdre el control i va topar contra una tanca protectora de la N-II, a la població de Llers.

Després de l'accident tres homes, que van resultar il·lesos, van sortir corrents camp a través uns 800 metres fins que van ser interceptats i detinguts.

Els detinguts, tots ells amb nombrosos antecedents policials per fets similars, van passar el dia 18 de juny a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.