11 de juny de 2020
11.06.2020
L'Empordà
Estafa

La Fiscalia demana 24 anys de presó a l'ex-pilot Sito Pons per presumpte frau de 2,7 milions

La seva defensa al·lega que va pagar impostos a l'estranger perquè va viure a Mònaco i després a Londres

11.06.2020 | 16:52
La Fiscalia demana 24 anys de presó a l'ex-pilot Sito Pons per presumpte frau de 2,7 milions

La Fiscalia de Delictes Econòmics demana 24 anys de presó i més de 15 milions d'euros, entre multes i indemnitzacions, a l'ex-pilot de motos Sito Pons per presumptament defraudar a Hisenda entre 2010 i 2014, segons consta en l'escrit d'acusació consultat per Europa Press.

Segons ha publicat aquest dijous 'ABC', la fiscal considera que durant aquests quatre anys Pons va defraudar més de 2,7 milions com a director de la seva escuderia, Pons Racing, fingint viure a l'estranger malgrat residir a Barcelona.

L'escrit detalla que Pons va llogar un apartament a Mònaco per aconseguir el permís de residència i fingir viure allí fins a finals 2012, i després va fer el mateix a Londres, "amb el desig de no tributar a Espanya" l'IRPF i l'Impost de Patrimoni, però solament va usar aquests habitatges quan va haver-hi carreres de motociclisme al país.

Pons "va mantenir un entramat d'empreses de les quals es va servir com a societats instrumentals, algunes de les quals amb residència en paradisos fiscals" per evitar pagar impostos, i el fiscal assegura que gestionava tot l'entramat des de la seu de la seva escuderia, en Castellbisbal (Barcelona).

La fiscal detalla que Pons presumptament va defraudar 2.110.830,78 euros a Hisenda durant quatre anys al no declarar l'IRPF, i altres 672.889,51 euros a l'Agència Tributària de Catalunya per l'Impost de Patrimoni.

Demana indemnitzar a les institucions amb les mateixes quantitats que es van defraudar (2.783.720,29 euros, entre ambdues) i a més proposa el jutge imposar 12.450.220 d'euros en multes pels delictes dels quals se li acusa.

"ERRÒNIA SUPOSICIÓ" DE LA FISCALIA

La defensa de Pons, exercida pels despatxos Molins Defensa Penal, Cuatrecasas i Picaza Legal, ha criticat en un comunicat la "errònia suposició" de la Fiscalia en negar que l'ex-pilot realment visqués a Mònaco i després en l'el Regne Unit.

Assegura que Pons té certificats de residència a Mònaco i ha pagats impostos allí fins el 2012, i després en l'el Regne Unit, incloent els interessos per l'escuderia Pons Racing, i asseguren que "les pròpies autoritats britàniques han defensat vehementment davant Espanya la residència a Londres del Sr. Pons en el procediment previst per evitar la doble imposició dels contribuents".

Critiquen que l'assumpte "mai hauria d'haver arribat a la Fiscalia" perquè les autoritats britàniques van sol·licitar obrir un procediment per evitar el doble pagament d'impostos en constatar que Pons residia al Regne Unit.

Afegeixen que l'acusació de la Fiscalia "s'emmarca en una persecució que, des de fa anys, la Hisenda espanyola ha emprès injustificadament" contra Pons, i veuen desproporcionada la petició de penes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook