Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport han detingut un grup de persones acusades de furts a turistes a les àrees de servei de l'AP-7. Els tres detinguts presumptament sostreien objectes de valor i diners de l'interior de vehicles després de distreure els seus ocupants. Segons fonts policials, també actuaven a l'interior dels restaurants de les àrees de servei distraient les víctimes per sostreure'ls els objectes de valor de damunt de les taules.

La investigació, que s'ha allargat durant un mes, acredita, segons els Mossos, que els detinguts són carteristes multireincidents, que actuen principalment en establiments i hotels del centre de Barcelona. Algun dels investigats té en vigor una ordre d'allunyament d'hotels de la demarcació de Barcelona a causa de la seva elevada multireincidència i diverses ordres de recerca per jutjats de Catalunya.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni, llogaven vehicles en diferents empreses de lloguer per desplaçar-se i cometre els furts. Els investigadors han pogut implicar-los en dos robatoris violents i un furt, tot i que se’ls relaciona amb diversos fets més, motiu pel qual no es descarten noves detencions. Els autors han sostret telèfons mòbils, diners en efectiu i objectes d'electrònica.

Els Mossos els van detenir el 2 de març i van passar a disposició del jutge que ha determinat llibertat amb càrrecs.

Consells per evitar furts a les autopistes

Els Mossos d'Esquadra han aprofitat aquesta actuació policial per fer una sèrie d'advertències que ajudin a evitar ser víctimes d'aquest tipus de delinqüència:

  • En cas d'avaria del vehicle (punxada de rodes o manifestacions de segones persones de foc als neumàtics) aturar-se en un lloc segur amb els elements de seguretat (armilles triangles emergència) i tancar el vehicle i prestar atenció amb les persones que s'aturen per tal d’ajudar donat que podria tractar-se de possibles lladres.
  • Guardar els objectes de valor en un lloc no visible del vehicle.
  • Si ens aturem per descansar, prestar especial atenció en les distraccions per part de segones persones i en cas de baixar del vehicle per descansar tancar-lo sempre amb clau
  • En cas d'accedir a l'interior del restaurant o zones de pícnic tenir en tot moment les pertinences controlades.
  • Si acabes sent víctima o testimoni dels fets, cal trucar immediatament al telèfon d'emergències 112 i aportar el màxim de dades dels autors (vehicle, descripció) i el lloc dels fets.