Els Mossos d'Esquadra han trobat 265 quilos de marihuana amagats dins un tràiler després que el camioner que els transportava patís un assalt violent. El robatori va passar el 27 de febrer. Quatre encaputxats van assaltar el transportista quan circulava per l'N-II entre Vilademuls i Bàscara, el van apuntar amb una pistola i el van colpejar.

Gràcies a l'avís de diversos testimonis -l'assalt va tenir lloc al bell mig de la carretera- els Mossos van aconseguir frustrar el robatori. Quan van arribar al lloc, només van trobar el camioner, a qui els lladres van deixar lligat amb brides. L'home va acabar detingut per un delicte contra la salut pública i la droga, comissada. Es calcula que la marihuana té un valor d'1,5 milions d'euros (MEUR) al mercat negre.

El 27 de febrer passat, els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que un grup de quatre encaputxats estava assaltant un transportista al mig de l'N-II. Els lladres havien aturat el camioner al tram que hi ha entre Vilademuls i Bàscara, l'havien intimidat amb una arma de foc i l'estaven agredint.

Els agents van anar ràpidament fins a la zona, però quan van arribar-hi, els encaputxats ja havien fugit. Havien deixat el camioner lligat amb brides i també li havien fet ferides lleus a la cara. Segons indiquen els Mossos, "tot apunta que la ràpida presència policial va evitar el robatori de la càrrega i va precipitar la fugida dels lladres".

La policia va obrir una investigació i, d'entrada, va resseguir l'itinerari que havia de fer el camió. El tràiler havia sortit de Montornès del Vallès i es dirigia fins a Polònia. Els agents van immobilitzar el camió i el van traslladar fins una zona segura per inspeccionar-lo amb els mitjans necessaris.21 paquets i 265 quilos de marihuana

A l'interior del tràiler els Mossos van localitzar diverses caixes, amagades entre la mercaderia, que contenien 265 quilograms de marihuana, distribuïts en 21 paquets precintats. El valor total de la droga localitzada, una vegada introduïda al mercat il·legal i venuda per dosis en el país de destí, ascendiria a més d'1,5 MEUR.

Davant les evidències, els agents van detenir el conductor del camió com a suposat autor d'un delicte contra la salut pública. L'home, un polonès de 42 anys sense domicili conegut, no tenia antecedents. L'endemà, l'arrestat va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona i va quedar en llibertat provisional.

La investigació continua oberta i els Mossos treballen ara per intentar localitzar els quatre encaputxats.