Efectius de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres han desplegat un dispositiu aquest dijous, 5 de març, en un bloc de pisos del carrer Sant Antoni en tenir coneixement que un dels habitatges s'havia convertit en un punt de venda de droga. Els agents han accedit a l'immoble a primera hora del matí, quan gairebé tothom dormia, a 2/4 de 7, i han detingut tres homes de nacionalitat marroquina, de 28, 25 i 34 anys, veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte de detenció il·legal, amenaces, coaccions, robatori amb violència i intimidació, contra la salut pública, danys i usurpació de funcions públiques.

En l'operatiu, s'ha realitzat un escorcoll al pis dels presumptes traficants, per trobar proves de l'activitat delictiva. S'han intervingut 500 grams de marihuana, 50 grams de cocaïna, 100 grams d'heroïna, un vehicle sostret, documentació i claus de diversos vehicles sostrets, manilles, passamuntanyes, 6 paquets simulats de droga, bàscules de precisió, 1.100 euros en efectiu, 50.000 llavors de marihuana i un prioritari policial.

La investigació es va iniciarel 27 de febrer, quan es va tenir coneixement que uns individus havien comès un robatori amb violència i intimidació a l'interior d'un pis de Figures, d'on van sostreure una plantació de marihuana. Les indagacions van permetre localitzar un domicili, situat al carrer Sant Antoni de Figueres, que estaria relacionat amb els assaltants. De moment, aquest procés ha conduït a la identificació del pis i dels seus ocupants, que han estat portats a la comissaria.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

La presència d'aquests veïns «conflictius» fa temps que genera malestar entre els propietaris i els llogaters de l'edifici, als quals no els ha sorprès el desplegament policial d'aquest dijous.