Un incendi ha afectat aquesta matinada de diumenge a dilluns, 2 de març, un pis del carrer Joan Maragall de Figueres. Quan hi han arribat els efectius dels Bombers de la Generalitat, pels volts de dos quarts de cinc de la matinada, el foc estava totalment desenvolupat, afectava el primer pis d'un edifici de planta baixa i tres plantes, i avançava per la façana.

El foc s'ha iniciat en una de les habitacions del primer pis, que dóna al carrer Girona, on dormien dues joves de 16 i 19 anys. L'olor del fum les ha despertat i quan han vist que augmentava i sortien flames, han sortit de l'habitació i han cridat «auxili» per la finestra. Els crits han despertat al veí de l'edifici de davant, que ha trucat de seguida al 112, segons explica, els operaris del servei l'han dit que ja havien rebut l'avís i en menys de dos minuts ja estava el dispositiu d'emergències al lloc dels fets. La veïna del tercer pis és la tieta de les joves afectades, «m'ha despertat el timbre de matinada, eren elles espantades, les he fet pujar amb mi mentre arribaven els Bombers», declara.

Segons informa Bombers, les quatre persones que hi havia a l'interior del pis han pogut sortir pel seu propi peu, si bé una persona del segon pis ha estat rescatada pels bombers i atesa pels sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per inhalació de fum. La dona ha hagut de ser traslladada a l'Hospital de Figueres. A més, ha calgut confinar una veïna de la planta baixa.

Les joves estan en estat de xoc però tret de picor als ulls, es troben bé i no han sigut traslladades a l'Hospital. La mare, que quan s'han produït els fets estava treballant, també està en xoc i preocupada «pel que podria haver passat». Sense voler buscar culpables ni raó de què ha passat, explica que fa mes i mig que tenen problemes amb la instal·lació elèctrica, «és un edifici reformat però no sé si la instal·lació també», diu. Les causes del foc encara s'estan investigant.

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Figueres han valorat l'estat de l'edifici i la situació de la família i tan aviat com tinguin un informe, el faran públic. La família explica que les han recomanat esperar al pis de dalt de tot, «perquè el sostre de l'habitació cremada s'està desprenen i pot resultar perillós», comenten amb la incertesa de no saber què faran a partir d'ara.

El propietari del pis ha anat a visitar-les i les ha recomanat que s'informin amb la immobiliària si disposen d'una assegurança que es pugui fer càrrec dels béns materials que han perdut, «els llibres, la roba, el llit, ho hem perdut tot», lamenta una de les joves. A més, es posaran en contacte amb Serveis Socials de l'Ajuntament per si els hi pot donar una alternativa habitacional fins que resolguin la seva situació.

Perfumeria Júlia

El negoci de sota, la Perfumeria Júlia, ha hagut de tancar al públic per afectacions, encara per valorar el grau. El magatzem de la botiga es troba al costat del pis incendiat, a la primera planta de l'edifici. L'estat de la botiga aparentment és bo però les treballadores expliquen que tenen part del producte moll.

L'habitació cremada ha quedat d'aquesta manera:

L'habitatge cremat del carrer Joan Maragall de Figueres

L'habitatge cremat del carrer Joan Maragall de Figueres

Els Bombers s'hi han desplaçat amb set dotacions. També hi ha treballat la Guàrdia Urbana de Figueres i el SEM. Poc abans de les sis del matí, el foc ja estava totalment apagat.