La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat de posseir cent grams de droga repartits en dues bosses que contenien marihuana, cocaïna i haixix i pels quals li demanen quatre anys i sis mesos de presó. Els fets van tenir lloc el juliol de 2017 en un descampat fronterer proper al Pertús. Segons la Fiscalia, l'acusat va ser enxampat in fraganti per una patrulla de la Policia Nacional que correntment vigila la zona en tractar-se d'un pas comú d'immigració irregular.

Pels volts de les vuit del vespre van enganxar l'acusat remenant dues bosses de plàstic, i segons els escrits d'acusació una contenia «diverses bossetes» amb marihuana a l'interior i a la segona hi havia sis embolcalls amb cocaïna. Posteriorment, quan van sol·licitar la guia canina, els gossos van trobar diverses bosses més que contenien haixix. La zona on es va realitzar l'exploració és un descampat «molt brut i ple de runa», segons va declarar un dels agents que va participar en l'operació.

Per la seva banda, l'acusat va negar l'atribució de la droga i va assegurar que havia anat al descampat perquè era en un bar i no tenia cobertura, i que mentre parlava per telèfon va veure unes bosses que li van cridar l'atenció i les va llençar amb una puntada de peu. El seu representant, l'advocat Joan Puig, va qüestionar el procés d'identificació de les substàncies, ja que va assegurar que «no es va efectuar separant el que van comissar els agents del que posteriorment van trobar els gossos», i va alertar que «de veure un home remenant unes bosses a atribuir material trobat a un descampat de 2.000 m2 hi ha un bon tros».