10 de febrer de 2020
10.02.2020
La Jonquera

Els menors denunciats a la Jonquera per consum de drogues podran optar per mesures educatives en lloc de sancions

El conveni de col·laboració busca prioritzar la tasca preventiva i educativa per sobre de les mesures coercitives

10.02.2020 | 17:52
Els menors denunciats per drogues podran optar per mesures educatives

L'Ajuntament de la Jonquera col·laborarà amb el Departament d'Interior de la Generalitat i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà per tal d'oferir als menors d'edat denunciats per consum de drogues a la via pública la possibilitat d'optar per una mesura educativa en lloc de ser sancionats econòmicament. En el marc del conveni aprovat, les tres administracions uniran esforços a fi d'abordar les situacions de risc associades a aquest tipus de conductes des d'una perspectiva preventiva, incidint alhora en els propis menors afectats, el seu entorn familiar i el conjunt de la comunitat.

El nou marc d'acció, que vol ser alhora preventiu i educatiu, es podrà aplicar a les persones menors de 18 anys empadronades en qualsevol dels municipis de la comarca que hagin estat denunciades en el terme municipal de La Jonquera per consum o tinença de drogues. I tindrà per objectiu fomentar que els menors afectats puguin assumir les seves accions i reconeguin els fets comesos. En aquest sentit, les mesures socioeducatives implementades estaran centrades en la millora de l'individu i la disminució dels riscos que aquest tipus de conductes duen associats, buscant en tot moment la màxima implicació personal i també de l'entorn familiar.

Durant el procés, l'educador social farà un seguiment amb entrevistes al mateix menor afectat i a la seva família. Un cop finalitzat el procés, que no hauria de ser superior a tres mesos, l'educador social valorarà si s'ha acomplert o no la tasca educativa i emetrà un dictamen que es farà arribar a l'ABP dels Mossos d'Esquadra a Figueres, amb còpia als pares o tutors del menor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook