Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 2 de febrer un home, de 35 anys, de nacionalitat romanesa i domicili desconegut, com a presumpte autor de diversos delictes contra la seguretat viària: per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible, per negativa a sotmetre's a les proves i per conduir amb el permís retirat judicialment.

Els fets van passar pels volts de les 20.30 hores del mateix dia, quan es va rebre l'avís que un camió havia tingut un accident a la carretera N-II, al seu punt quilomètric 9, dins el terme municipal de Llers.

Quan els mossos van arribar la lloc, van trobar un camió de gran tonatge que estava enmig de la via perdent part del combustible. També van observar que el conductor, en veure la presència policial, va intentar marxar corrents.

Els policies van aturar l'home i van observar que presentava clars símptomes de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques, per aquest motiu li van fer la prova de detecció d'alcohol, la qual va donar un resultat set vegades superior al permès (1,06 mg/l). El camioner es va negar a fer la segona prova.

Quan els agent van fer les comprovacions de la documentació del vehicle i del seu conductor van veure que tenia el permís de conduir suspès per un resolució judicial d'un jutjat de Getafe. Per tots aquests motius els mossos van detenir-lo com a presumpte autor de diversos delictes contra la seguretat viària.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 3 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.