La Policia Nacional ha detingut un noi de 22 anys que va creuar la frontera direcció a França amb 38,5 quilos d'haixix. Va passar el 26 de gener a quarts de dotze de la nit. El detingut, amb antecedents, va ser interceptat a l'N-II a la Jonquera després d'una persecució amb la policia. L'alerta es va donar quan el jove es va saltar un control policial al Voló (Catalunya Nord) i tot seguit es va iniciar una persecució en direcció a la Jonquera. Seguidament, va eludir un segon control al Pertús. Durant la fuga, dues rodes del vehicle van quedar danyades i finalment va ser interceptat a la Jonquera. La droga estava a la part de darrere del vehicle i està valorada en uns 64.500 euros. El detingut ha ingressat a presó.

Durant la inspecció de la Policia Nacional, van descobrir que duia 83 paquets d'haixix que pesaven uns 38,5 quilos. Seguidament, se'l va detenir i els agents van comissar el vehicle i la droga. Es calcula que al mercat estaria valorada en uns 64.500 euros.

D'altra banda, també es va informar al Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús de la detenció i comís. El detingut comptava amb nombrosos antecedents a França, algunes de les quals eren per tràfic de drogues.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de declarar, el jutge va ordenar el seu ingrés a presó al Centre Penitenciari del Puig de les Basses a Figueres.