Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el dia 28 de gener, a Vilamalla, un home de 56 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilafant, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar fa quinze dies quan agents de la comissaria de Figueres van tenir indicis que en un domicili de la població de Vilamalla hi podria haver una plantació de marihuana. Els mossos van realitzar diverses comprovacions i vigilàncies i van determinar l'existència d'una plantació indoor dins de l'habitatge.

El passat dimarts es va realitzar una entrada i perquisició en el domicili on es van trobar 569 plantes de marihuana repartides en 5 estances. També es van intervenir 55 transformadors, 53 làmpades i 6 ventiladors. Amb aquest operatiu es va desmantellar un punt on es cultivava marihuana a ple rendiment.

El mateix dia es va detenir un home com a responsable de la plantació. Al detingut també se l'acusa d'un delicte de defraudació de fluid elèctric ja que van constatar que la finca tenia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 29 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.