Jurgen, un veí d'Empuriabrava de 80 anys, ha denunciat haver estat víctima d'un assalt amb força per part de dues dones, que, per sostreure-li un rellotge i un braçalet, li van causar greus ferides als braços. Acompanyant la denúncia, ha adjuntat unes fotografies de les lesions. Aquest fet no és aïllat, tenint en compte que, tal com explica, és el segon cop que l'ataquen amb el mateix modus operandi. I, a més, el cas de Jurgen és un dels molts que han denunciat homes d'edat avançada, també d'Empuriabrava, que han estat víctimes de robatoris amb força per part d'unes dones que, presumiblement, actuen com a banda organitzada.

Jurgen va sortir de casa seva dimarts, 28 de gener, havent dinat per anar a fer el cafè a un restaurant d'Empuriabrava, un hàbit que fa per rutina. Allà va sentir-se vigilat per dues dones, que se li van acostar. Ell però, segons va explicar en la seva denúncia, va alçar el bastó que porta com a suport per caminar i, amb el gest, va evitar que les dones se li apropessin. Un cop va sortir del restaurant, va tornar al seu cotxe i va anar cap a casa seva. Mentre esperava que la porta del garatge s'obrís, va ser assaltat per aquelles mateixes dones, que van obrir bruscament la porta del conductor i van llançar-se-li a sobre, amb una clara intenció de sostreure-li les joies dels canells, un rellotge, d'una mà, i un braçalet, de l'altra. Jurgen relata que portava el cinturó de seguretat posat i que la seva maniobra de moviment era limitada, però tot i així va forcejar amb les seves assaltants. Malgrat la resistència de l'home, l'agressió va ser violenta, tal com demostren els talls, les ferides i els hematomes que presenta en ambdues extremitats superiors.

Aleshores, l'ancià va veure com les dones fugien i pujaven a un vehicle conduït per un home. El seu primer instint va ser fer marxar enrere per retenir alguna prova d'identificació, i després va dirigir-se, conduint amb els braços ferits, fins a la comissaria de la Policia Local, que es troba a l'entrada d'Empuriabrava. Els agents que el van atendre van avisar l'ambulància del SEM i l'home va ser traslladat al CAP d'Empuriabrava, on li van curar les ferides.

Posteriorment, va presentar la denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Roses i va remarcar, segons el seu propi relat, que això que li acabava de passar a ell fa temps que es repeteix a Empuriabrava, que hi ha unes dones, no sempre les mateixes, que actuen amb violència per robar a homes septagenaris i octogenaris.

Herman, amic de Jurgen, de 77 anys, ha estat en el punt de mira d'aquesta banda criminal en quatre ocasions. La primera vegada que dues dones se li van apropar es va produir l'escena següent, tal com ho explica ell mateix: "Primer em van cridar l'atenció preguntant-me per una persona. Són estrangeres però no sabria identificar de quin país. En un espanyol perfecte, em van començar a dir que era molt guapo i que m'assemblava a un dels seus avis. A mi em van generar molta desconfiança, però t'entabanen d'una manera que sembla que estan entrenades, perquè em van agafar del braç i de seguida vaig veure que em volien agafar el rellotge. Jo vaig aconseguir treure-me-les de sobre i vaig fer que marxessin. Les esperaven en un cotxe aparcat".

Aquesta experiència va portar Herman a prendre precaucions i els tres altres cops que dones amb el perfil d'aquestes lladres se li han volgut acostar amb intencions sospitoses, treu el mòbil i els fa fotos o les grava en vídeo. "Quan veuen que tinc el mòbil enfocant-les marxen de pressa", assenyala aquest veí d'Empuriabrava.

Tant ell com Jurgen asseguren que la situació és molt preocupant, perquè ells són només dos exemples de repetits casos similars que s'han produït a la marina residencial. "La gent té por", lamenta Herman, el qual fins i tot ha pensat fer una campanya de penjada de cartells alertant d'aquests successos a tots els veïns i veïnes. "És necessari que la policia actui, perquè ja fa massa temps que aquesta banda està delinquint a Empuriabrava. Aquest tema cal que surti a la llum, per advertir tothom sobre aquest problema tan greu que afecta persones grans", ha conclòs.