La Policia Nacional ha citat a declarar com a mínim nou persones pel tall de l'AP-7 a Salt (Gironès) convocat des del Tsunami Democràtic. El bloqueig de l'autopista va començar el 12 de novembre al vespre, hores després que s'acabés el tall a la frontera, i es va allargar fins l'endemà al matí. El col·lectiu d'advocats Alerta Solidària, que ho ha difós a través del Twitter, critica en una piulada que "un cop més, el Govern i Miquel Buch col·laboren amb la policia contra les manifestacions independentistes". Aquestes citacions se sumen a les quatre detencions, també arran del mateix tall, que els Mossos van fer la setmana passada a Pineda i a Arenys de Mar (Maresme). Dijous s'ha convocat una concentració de suport als investigats davant la comissaria de la Policia Nacional a Girona.

El tall de l'AP-7 a Salt, que va reunir centenars de manifestants, va començar el dimarts 12 de novembre al vespre. Just hores després que s'acabés el bloqueig a la frontera, també convocat pel Tsunami Democràtic arran de la sentència de l'1-O. A Salt, el tall de l'autopista va durar unes setze hores, fins l'endemà al matí. Els manifestants van fer barricades amb arbres i pedres, van escampar vidres trencats per la calçada i també van entaforar-hi ferros.

Els Mossos d'Esquadra els van desallotjar pels voltants de les deu del matí. I la tensió, aleshores, es va traslladar pels carrers de Salt. Aquí, un grup d'encaputxats van fer una barricada al carrer Major (amb jardineres i contenidors) i van llançar objectes contra els Mossos i la policia, que van respondre disparant bales de foam.

La setmana passada, els Mossos van detenir almenys quatre persones a Pineda i a Arenys de Mar (Maresme) relacionades amb els aldarulls.

Ara, segons informa Alerta Solidària, a aquests arrestos s'hi sumen com a mínim nou citacions a comissaria per part de la Policia Nacional. També en el marc de la investigació pel tall de l'AP-7 a Salt. "Una vegada més, el Govern i Miquel Buch col·laboren amb la policia contra les manifestacions independentistes", critica el col·lectiu d'advocats.