Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona, sector Figueres, van detenir el dia 9 de novembre, un home de 29 anys, nacionalitat francesa i domicili a Montpeller, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible després d'accidentar-se i una infracció administrativa per no disposar d'un permís vàlid per pèrdua total de punts d'un permís de conduir francès.

Els fets van passar cap a les 9 del matí del mateix dia 9 de novembre al carrer Verge del Portalet de Sant Pere Pescador, on els agents van comprovar que hi havia hagut un accident.

Els mossos van veure que un turisme havia col·lidit amb dues jardineres i, el conductor del cotxe, que estava il·lès, tenia símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques.

En fer la prova d'alcoholèmia, l'home va donar un resultat positiu de 0.62 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més del doble per sobre del límit màxim permès en aquests casos, que és de 0.25 mg/l.

Per aquest motiu, se li va imputar un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes de l'alcohol.

A més, els agents van comprovar que el permís de conduir no era vigent ja que havia perdut la totalitat dels punts, per aquest motiu també se'l va denunciar administravament per conduir amb un permís suspès.

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 10 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.