L'Audiència de Girona ha jutjat un veí de Calonge acusat de fer tocaments a la neta de la seva parella. Segons sosté la fiscal, els abusos van tenir lloc entre setembre i octubre del 2016, quan la menor tenia 9 anys. L'acusació pública subratlla que el processat aprofitava els moments en què la nena i els seus germans sortien al carrer per anar en bicicleta, i ell els vigilava, per cometre els abusos. Davant del tribunal, el processat ha negat els càrrecs i ha assegurat que mai s'havia quedat sol amb els petits. La menor ha declarat a porta tancada. La fiscal demana que es condemni l'acusat a 6 anys de presó i que se'n passi 5 més en llibertat vigilada. A més, sol·licita que indemnitzi la menor amb 6.000 euros.

Segons sosté la fiscalia, els abusos haurien tingut lloc entre els mesos de setembre i octubre del 2016. L'acusat és parella de l'àvia de la menor, una nena que aleshores tenia 9 anys. Tots ells vivien en una casa de la urbanització Vescomtat de Cabanyes, conjuntament amb el pare de la nena i els seus altres dos fills.

L'escrit d'acusació recull que, com a mínim en tres ocasions, el processat va fer tocaments a la menor (tant per damunt com per sota de la roba). Segons la fiscalia, l'home sempre aprofitava els moments en què els tres germans sortien al carrer per donar voltes amb bicicleta, perquè era quan es quedava sol amb ells.

Durant el judici, el processat ha negat tots els càrrecs. Ha explicat que els nens van viure deu mesos amb l'àvia paterna perquè la seva mare estava tancada a la presó, i ha negat haver-se quedat mai sol amb ells. De fet, ha dit que quan sortia amb els nens al carrer, el seu pare també hi era (i que solia quedar-se a dins del cotxe escoltant música).

Per la seva banda, l'àvia també ha declarat que sortia sovint al carrer a vigilar-los. I per últim, el pare de la menor ha explicat que, com que ell és mecànic, li agradava estar-se a fora de la casa feinejant amb el cotxe.

Programa de televisió

Qui va denunciar els suposats abusos va ser la mare de la menor. El cas, però, no va arribar a oïdes de la policia fins gairebé dos anys després (al maig del 2018). La nena aleshores estava a casa de l'àvia materna. Va veure un programa d'abusos a la televisió i, quan va acabar l'emissió, va explicar a la seva àvia que a una amiga seva li havia passat una cosa igual.

L'àvia, però, va recelar-ne, i al final -segons s'ha explicat al judici- la menor va acabar admetent, i explicant a la seva mare, que hauria patit tocaments.

Durant el judici a l'Audiència de Girona, la menor ha declarat a porta tancada. Els psicòlegs, però, han explicat al tribunal que el relat que la nena fa dels abusos és creïble, no condicionat per tercers, i que la menor no presenta signes d'estar-se inventant els tocaments. A més, també han dit que el fet que no hagués revelat els suposats abusos fins al cap d'un temps no els hi resta credibilitat (perquè el programa de televisió va actuar com a detonant).

Al final del judici, la fiscal ha demanat que es condemni l'acusat a 6 anys de presó per un delicte d'abusos sexuals continuats a menor de 16 anys. L'acusació pública també sol·licita que, un cop complerta la pena, el processat no es pugui apropar a menys de 100 metres de la nena durant 6 anys, i que se'n passi 5 en llibertat vigilada. En matèria de responsabilitat civil, reclama que l'acusat -que ara té 69 anys- indemnitzi la menor amb 6.000 euros.

La defensa, per la seva banda, ha demanat l'absolució. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per sentència.