La Policia Nacional ha informat que va intervenir a mitjans de setembre 76 quilos de marihuana envasats al buit i va detenir el conductor del vehicle que els portava amagats al maleter a l'AP-7 a l'altura de La Jonquera. La droga estava llesta per a la seva distribució i va ser interceptada perquè el conductor va intentar evitar un control policial. En una altra operació al mateix municipi a finals d'agost, els agents van detenir dues persones que transportaven en un vehicle dues màquines per clonar targetes de crèdit, 18 targetes, un terminal informàtic i suports de targetes en blanc. En detectar la presència policial en una sortida de l'AP-7 van fer una maniobra brusca, i per això van ser aturats pels agents.

El vehicle que portava la marihuana tenia matrícula alemanya i l'havia llogat un holandès sense antecedents policials. El control es feia a l'AP-7 en sentit França. El conductor estava molt nerviós. En obrir el maleter, els agents van trobar sota un llençol 68 paquets envasats al buit amb brots verds al seu interior, que va resultar ser marihuana.

A finals d'agost, la Policia Nacional va detenir dos ciutadans serbis que viatjaven en un vehicle amb matrícula francesa. Havien entrat des de França i van fer una maniobra sospitosa en veure que hi havia un control policial a l'AP-7. Van ser aturats i els agents van comprovar que portaven targetes de crèdit robades i un equip per clonar-les. Van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Aquestes operacions s'emmarquen en el dispositiu establert a la zona de la frontera per lluitar contra el crim organitzat itinerant. Els agents van controls aleatoris i selectius.