Aquest divendres 11 d'octubre, la Guàrdia Urbana de Figueres va localitzar una plantació amb 385 plantes de marihuana a l'interior d'un immoble situat al carrer Via Emporitana de Figueres. Alertats pels veïns de la zona, una patrulla de la Guàrdia Urbana es va desplaçar fins a l'immoble davant la constant entrada i sortida de persones de l'habitatge, així com els sorolls procedents d'aires condicionats i el fort olor que desprenia la plantació.

En accedir a l'habitatge, els agents de la Guàrdia Urbana van comprovar l'existència d'una plantació de marihuana distribuïda en dues habitacions amb 176 i 209 plantes cadascuna d'elles. A més del comís de les plantes, durant l'actuació de policial es va procedir a la intervenció de tot el material utilitzat per al cultiu, com dos aparells d'aire condicionat, 29 làmpades i sis extractors de fum, entre altres materials.

Obertura de diligències

Obertura de diligènciesLa Guàrdia Urbana de Figueres va procedir a l'obertura de diligències penals per un delicte contra la salut pública i es va donar trasllat a la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas Borrell, ha destacat que «des de la Guàrdia Urbana es treballa constantment sobre el conjunt de la ciutat per perseguir delicte contra la salut pública i, per això, és fonamental la col·laboració dels veïns de Figures per lluitar contra aquesta problemàtica».

A més, Casellas ha recordat que «des que hem intensificat les actuacions contra les plantacions de marihuana, els talls de llum a la zona oest de la ciutat s'han reduït considerablement».