Fa només uns dies circulava un vídeo a les xarxes socials, gravat per un particular amb la càmera d'un mòbil, en què s'apreciava una agressió a una persona, en plena llum del dia, a prop de l'antic Maxor de Figueres, al carrer Port Lligat, a tocar l'avinguda Salvador Dalí. Francisco Urbano, de 70 anys, era la víctima d'aquells cops i, mentre s'està recuperant de les lesions, ha denunciat a la comissaria de Figueres dels Mossos d'Esquadra haver rebut una pallissa que gairebé li costa la vida.

Els fets van ocórrer el 21 de setembre i, com dèiem, van ser gravats en vídeo per un testimoni. Francisco Urbano fins i tot ha recopilat fotografies d'aquell succés. L'home ha explicat que es trobava aparcat amb el seu cotxe al carrer Port Lligat esperant la seva parella, que havia anat a la farmàcia, quan un vehicle va arribar a tota velocitat i va acorralar-lo, impedint-li maniobrar ni endavant ni endarrere. En la denúncia, Francisco Urbano relata que «el conductor va baixar del cotxe, va anar al maleter i va agafar un ganivet».

«Pinga, te voy a matar, maricón»

«Pinga, te voy a matar, maricón»«En veure el ganivet, vaig escoltar aquell home que em deia: Pinga, te voy a matar, maricón». El denunciant explica que va agafar una pala que tenia entre els seients del cotxe per defensar-se, però que no va ser a temps de reaccionar perquè el seu atacant es va llançar a sobre d'ell amb el ganivet. «Jo volia fugir carrer avall, però de sobte va aparèixer la senyora que acompanyava aquell home i em va agafar de tal forma que em va immobilitzar, em va fer una puntada de peu i em va fer caure a terra».

Segons manté el denunciant, va estar rebent cops d'aquelles dues persones fins que va perdre el coneixement. «Només recordo que algú em va ajudar a aixecar-me, però no recordo qui», anota l'home, que està en tractament mèdic a causa de les lesions que va patir.