Des de l'1 de gener fins al 31 d'agost de 2019, 119 persones han mort en 112 accidents mortals a les carreteres catalanes. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del -14% respecte el mateix període de l'any passat.

Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta un cop més que no s'ha d'abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència, sobretot tenint en compte que el nombre d'accidents mortals és molt semblant al de l'any passat, quan l'objectiu és la seva reducció. Els mesos de juny, juliol i agost han estat millors que els de l'any passat.

Pel que fa a l'edat de les víctimes mortals, destaca l'augment d'un 88% del nombre de morts dins la franja de 65 a 74 anys respecte al mateix període de l'any passat. També val la pena destacar la reducció d'un -50% de les víctimes mortals dins la franja d'edat de 15 a 24 anys.

Quant als dies de la setmana, els caps de setmana continuen concentrant el major número de víctimes mortals. Així, el 58% dels morts a les carreteres catalanes, 69 de les 119 víctimes mortals, han estat entre divendres a la tarda i diumenge. El cap de setmana que aquest any ha registrat més víctimes mortals ha estat el del 22 al 24 de març, amb 7 persones mortes per sinistre viari.

De les 119 persones mortes, un 42% són víctimes de col·lectius vulnerables: 36 motoristes, 7 ciclistes i 7 vianants. Convé destacar que, fins a aquest mes d’agost de 2019, el nombre de motoristes morts supera el de l'any passat, ja que en aquest mateix període les víctimes van ser 30. També se supera la xifra de ciclistes morts, ja que l'any passat, en aquestes dates, n'eren 2. Per tant, el col·lectiu de ciclistes i motoristes és un dels que més s'ha de treballar; no només ells han de ser conscients de la seva vulnerabilitat, sinó també la resta de conductors.