17 de agost de 2019
17.08.2019
L'Escala

Moren ofegats un nen de 4 anys i el seu pare, de 29, a la platja de Riells de l'Escala

Amb les d'aquesta tarda són 21 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d'estiu.

17.08.2019 | 18:27

Un nen de 4 anys i el seu pare, de 29, han mort ofegats aquest dissabte a la tarda a la platja de Riells de l'Escala. Es tracta d'una família de nacionalitat francesa.

A les 15:22 hores d'aquest 17 d'agost el telèfon d'emergències 112 ha rebut diverses trucades informant que hi havia un nen ofegat a la platja de Riells.

El nen es trobava a l'aigua amb el seu pare quan s'ha ofegat. El servei de socorrisme de la platja ha rescatat el petit en estat inconscient i l'ha portat a la sorra, on li han estat practicant les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha continuat amb les maniobres de reanimació, que malauradament han estat infructuoses.

La mare, que es trobava a la mateixa platja, ha alertat que també trobava a faltar al pare del nen i, aleshotes, s'ha activat el dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme. En aquest operatiu, han participat també l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i l'embarcació de Salvament Marítim (SASEMAR).

L'helicòpter dels Mossos d'Esquadra ha localitzat amb la càmera tèrmica el cos de l'home a les 16.59 hores en una zona que fa uns 3 metres de profunditat. Una embarcació amb personal d'emergències l'ha acostat fins a la platja, on els professionals del SEM li han practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar, que també han estat infructuoses.

El SEM ha activat suport psicològic per atendre la dona i també ha desplaçat dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat. També ha acudit fins al lloc on s'ha produït la tragèdia personal del CAP de l'Escala.

La platja de Riells de l'Escala disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda.

Amb les d'aquesta tarda són 21 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d'estiu.

Recomanacions de Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l'aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l'aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l'aigua i ens posi en risc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook