La Guàrdia Civil va localitzar ahir unes 3.000 plantes de marihuana en una masia de Ventalló, a l'Alt Empordà. Els agents que van dur a terme l'escorcoll podrien haver trobat també a l'interior de l'habitatge algun tipus d'arma, segons van informar fonts properes al cas en aquest diari. L'operació encara continua oberta.

Els fets van succeir a la petita localitat de Ventalló. A primera hora, la Guàrdia Civil tenia controlada la masia a l'espera que arribessin més reforços per dur a terme l'escorcoll. Una recerca que de moment hauria localitzat unes 3.000 plantes de marihuana, segons van informar les mateixes fonts.

Concretament, la casa on es van trobar les plantes està situada a prop de la carretera Gi-623, que connecta la població de Saus amb el nucli de Ventalló. Es tracta d'una carretera amb alguns revolts que transcorre per camps de cultiu i forestals, i a través de la qual s'accedeix a la masia en qüestió.

Cas recent també a l'Alt Empordà

Un dels últims casos on els agents van decomissar una gran quantitat de plantes de marihuana va ser també a la comarca de l'Alt Empordà, a Palau de Santa Eulàlia i a Garrigàs, a mitjans de juny. En aquella ocasió els Mossos d'Esquadra van detenir sis persones en el marc de dues operacions policials antidroga i van desmantellar cinc plantacions de marihuana. Durant els operatius es van localitzar més de 8.000 plantes en diversos estats de creixement i es va xifrar el valor total de la droga intervinguda en 722.000 euros. Tres dels detinguts van ingressar a presó.