La Guàrdia Civil ha comissat prop de 3.000 paquets de tabac de contraban en tres dies a la Jonquera.

La policia troba 1.500 caixetes en un bus que feia la ruta Barcelona-Niça.

Les actuacions policials s'han realitzat entre el 7 i el 23 de juliol i el tabac comissat està valorat en 14.900 euros.

La primera de les actuacions es va dur a terme cap dos quarts de deu del matí del 7 de juliol, quan components de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera feien un servei fiscal.

Van fer aturar un autobús que cobria la línia Barcelona-Niça i durant la inspecció de la bodega del vehicle els agents van sospitar de dues maletes.

Després d'identificar al propietari, van obrir-les davant del seu amo i van localitzar-hi 1.500 paquets de tabac ros de la marca Marlboro Red, que està valorat en 7.725 euros. Cap d'elles comptava amb els pertinents precintes fiscals.

La segona de les actuacions es va realitzar al voltant de les nou de la nit del dia 23 de juliol i va anar a càrrec d'agents de la mateixa unitat. Van identificar el conductor d'un vehicle amb matrícula algeriana i després van observar en els seients del darrere hi havia una bossa de viatge amb 990 paquets de tabac ros de la mateixa marca que l'anterior intervenció i valorats en 5.098 euros i tampoc tenien els precintes fiscals.

L'última intervenció es va fer el mateix dia 23 pels volts de dos quarts de dotze de la nit. Aquí els policies van inspecionar un vehicle amb matrícula búlgara. Durant l'escorcoll van descobrir diversos paquets de tabac a dins d'una maleta. En aquest cas hi havia 360 caixetes de la marca Victory, 30 paquets de tabac ros de la marca Marlboro Red i 30 paquets de tabac de la marca Marlboro Fi Touch. Tots sense els corresponents precintes fiscals. Al mercat negre tindrien un valor de 2.097 euros.

n totes les actuacions dels Guàrdia Civils van aixecar actes per infracció de Contraban, i el tabac intervingut va quedar a disposició del cap de la Dependència Provincial de Duanes i Impostos.