La Guàrdia Civil ha intervingut entre els dies 24 i 29 de juliol 41 quilograms de marihuana i 20 d'haixix en tres actuacions a la Jonquera i l'aeroport de Girona i ha detingut dos homes de nacionalitats britàniques i marroquina. La primera de les actuacions va tenir lloc a la Jonquera el dia 24 cap a dos quarts d'una de la matinada. Uns agents que feien un servei a l'AP-7 van aturar en un vehicle amb matrícula espanyola. Durant la inspecció, a l'interior del maleter van veure els laterals semblaven manipulats i un cop retirat el plàstic que els cobria, van trobar diversos paquets embolcallats amb paper film. La substància que contenien era haixix. Per això, van detenir el jove, de 22 anys i de nacionalitat marroquina. El segon decomís va tenir lloc el 27 de juliol a dos quarts de cinc del matí. Uns agents que estaven fent un servei fiscal a Darnius van ordenar a un vehicle amb matrícula francesa que s'aturés.

El conductor va accelerar i a al cap de 500 metres, els dos ocupants el van abandonar i van fugir pel bosc. Durant la inspecció del vehicle, van trobar diverses bosses amb 24 kg de marihuana. Els agents no van poder localitzar els dos ocupants.

La tercera intervenció va produir-se aquest dilluns. La secció fiscal de la Guàrdia Civil en col·laboració amb el servei privat de seguretat de l'aeroport de Girona. Un vigilant de seguretat que feia control d'equipatge va sospitar del contingut d'una maleta facturada en un vol amb destí el Regne Unit.

Un cop localitzat el propietari, els agents van obrir la bossa i hi van trobar 16 paquets envasats al buit amb 17 kg de marihuana. Per això, van detenir l'home, de nacionalitat britànica.