La Guàrdia Civil ha detingut el conductor d'una furgoneta robada i que transportava 573 quilos d'haixix.

Els agents el van fer parar quan anava per l'N-II en sentit França i l'home va fugir corrents del lloc. Tot seguit, els agents el van detenir.

L'actuació es remunta a divendres pels volts de dos quarts de vuit del vespre, quan una patrulla de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera feia un servei fiscal. Els agents van sospitar d'una furgoneta amb matrícula francesa que circulava per l'N-II en direcció nord.

Van fer-la aturar i van decidir inspeccionar el vehicle. Quan els guàrdies civils es van acostar al mateix el conductor i únic ocupant del vehicle, aquest va fugir corrents i els policies el van perseguir fins a detenir-lo.

A continuació, els policies van escorcollar la furgoneta i a la part de la càrrega van trobar-hi diferents paquets embalats. Un cop oberts van comprovar que tenien una substància estupefaent, haixix. Fins a 573 quilos de droga, que està valorada en un milió d'euros, al mercat negre.

L'altra sorpresa va venir, quan els policies van comprovar la titularitat del vehicle i van comprovar que comptava amb un assenyalament de les autoritats franceses perquè havia estat robat.

Per tot això, la Guàrdia Civil va detenir el conductor -un francès, N.S. de 38 anys- com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un contra el patrimoni del ciutadà.

De tota l'actuació, els agents van instruir diligències que van ser entregades juntament amb el detingut al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.