Un home de nacionalitat belga i de 51 anys ha mort aquest matí després d'ofegar-se mentre es banyava a la Platja del Riuet a L'Escala.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut, a les 10.28 hores, diverses trucades informant de quatre persones que no podien sortir de l'aigua.

Les quatre persones a què es referien les trucades es referien a una persona que estava inconscient dins l'aigua i a tres altres banyistes que s'hi havien llençat per intentar ajudar-lo i que, a causa de la mala mar, no podien tornar a la sorra.

En rebre l'avís de l'emergència, Salvament Marítim ha activat immediatament el servei de socorrisme del municipi de l'Escala que ha rescatat els quatre banyistes, un d'ells en estat inconscient. El servei de socorrisme ha iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El personal del SEM li ha estat practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar, tot i que malauradament han estat infructuoses i l'home ha mort a la platja. Fins al lloc s'ha desplaçat un helicòpter i una ambulància del SEM.

En la resolució de l'emergència també hi han participat 1 patrulla dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Policia Local de l'Escala.

En aquests moments (12.55h), el bany està prohibit a 6 platges catalanes: 2 a la Costa Brava i 4 al Barcelonès per estat de la mar. A més oneja la bandera groga a 67 platges, sobretot a la meitat nord del litoral, per fort onatge o mar de fons. Cal extremar les precaucions.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l'aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l'aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l'aigua i ens posi en risc.