Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos conductors de transports de viatgers a l'Alt Empordà, responsables d'un taxi i un autobús. El taxista, un home de 46 anys, de nacionalitat romanesa i veí de la Jonquera, va ser denunciat per un resultat positiu per metamfetamines en un control a l'estació de l'AVE a Vilafant el 9 de juliol. Els agents van aturar el taxista i, després de comprovar que tenia tota la documentació en regla, li van fer la prova de drogo-alcoholèmia, que va donar positiu. L'home s'enfronta a una sanció de 1.000 euros i la retirada de sis punts del carnet. El conductor de l'autobús, de 46 anys i nacionalitat italiana, va ser denunciat per conduir ininterrompudament més de 7 hores, quan el màxim són 4 i mitja.

Els fets van passar el 10 de juliol a l'autopista AP-7, al seu punt quilomètric 6.5, al seu pas per la Jonquera, on els agents de trànsit estaven fent un control de transports de viatgers.

Cap a tres quarts de deu del matí els agents van aturar un autobús de línia regular entre Itàlia i Espanya.

Els policies van immobilitzar el vehicle, i un altre autocar de la mateixa empresa, que circulava correctament, es va fer càrrec dels 36 passatgers i van poder continuar el viatge.

Les actuacions s'emmarquen dins dels diversos controls que el grup de transports de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona fan en època estival per tal de detectar infraccions per part dels conductors de transports de viatgers.