Anar a comprar a la Jonquera (Alt Empordà) és habitual, sobretot per als francesos. Però sortir d'un centre comercial i trobar-se un lladre intentant endur-se el teu vehicle, no. Això, però, és el que li va passar a una parella aquest dilluns passat. Quan van anar a buscar el cotxe a l'aparcament, se'l van trobar obert i van veure un jove assegut al seient del conductor. El noi havia connectat una tauleta electrònica a la central de comunicació i diagnosi del vehicle, i intentava engegar-lo amb l'ajuda d'un programa informàtic. La parella va alertar els vigilants del centre, que van retenir el lladre fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i se'l van endur detingut. El jove, un francès de 28 anys, no era el primer cop que robava un cotxe fent servir aquest sistema. A l'abril, ja havia sostret un altre vehicle a Figueres i havia intentat vendre'l per Internet.

L'intent de robatori a la Jonquera va tenir lloc aquest 20 de maig. La parella sortia d'un centre comercial de la Jonquera i anava a buscar el seu cotxe, que estava estacionat a l'aparcament. Quan s'acostaven al vehicle, però, van veure que hi havia un jove assegut al seient del conductor amb una tauleta electrònica a les mans.

De l'aparell en sortia un cablejat, que el lladre havia connectat als ports de la central de comunicació i diagnosi del vehicle. La parella va alertar de seguida els vigilants del centre comercial, que van retenir el lladre fins que van arribar els Mossos d'Esquadra. El jove, un francès de 28 anys, havia fet servir un programa informàtic per obrir el cotxe i ara intentava arrencar-lo a través dels ports de la centraleta electrònica.

Després d'identificar-lo, els Mossos se'l van endur detingut per una temptativa de robatori i furt d'ús de vehicle. Mirant el seu historial, però, la policia va descobrir que no era el primer cop que el jove feia servir un software per endur-se un cotxe.

Fa un mes i mig, el 2 d'abril, la gendarmeria francesa ja l'havia detingut per robar un altre vehicle, en aquest cas a Figueres. El cotxe es va poder recuperar a prop de Montpeller. El jove, però, havia intentat vendre'l a través d'un portal d'Internet francès, després de manipular-li el comptaquilòmetres i haver canviat el software de diagnosi del vehicle.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten noves detencions relacionades amb el fet. El lladre va passar aquest dimecres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de declarar, va quedar en llibertat provisional.