Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van immobilitzar i sancionar, el 15 d'abril, un autocar amb matrícula marroquina per diverses infraccions contemplades en la Llei Orgànica de Transports Terrestres (LOTT) i el Reglament General de Vehicles (RGV). Els fets van succeir al voltant de les 12:30 hores, a l'altura del punt quilomètric 67 de l'AP-7, al seu pas pel terme municipal d'Aiguaviva, quan una dotació de mossos de trànsit va localitzar un autocar amb remolc que circulava molt carregat. Els mossos el van aturar i el van inspeccionar. Els agents van comprovar que es tractava d'una línia regular internacional de viatgers entre França i Marroc.

Quan van comprovar l'interior del bus, van veure que només transportava 15 persones, tot i que la seva capacitat era de 55, i que la resta del vehicle estava ple de paquets de diferents dimensions. També van comprovar que el remolc que arrossegava el vehicle anava molt ple de paquets i mercaderia.

Després d'observar tots els indicis els agents de trànsit van acompanyar l'autocar fins a una bàscula municipal per tal de pesar-lo i comprovar si s'excedia dels límits permesos. El resultat del pesatge va ser el següent: el remolc superava en un 35% el pes permès i el vehicle en un 5%. Els mossos també van comprovar que una de les rodes del vehicle presentava greus deficiències.

El resultat final de la inspecció va comportar un total de 5 denúncies: 2 per excés de pes (LOTT), 1 per transportar paqueteria en llocs reservats a viatgers (LOTT), 1 per transportar càrrega que pot desplaçar-se, pel seu mal condicionament, de manera perillosa pels viatgers (RGV) i 1 per portar un del pneumàtics en molt mal estat (RGV). El valor total de les infraccions ascendeix a més de 5.000 euros.

Els controls de transports de viatgers es fan de forma regular per tal d'evitar infraccions i millorar així la seguretat tant del propis usuaris de servei i sobretot de la resta d'usuaris de la via.