Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Figueres, van detenir, el dia 15 d'abril, un home de 42 anys d'edat, de nacionalitat marroquina i amb domicili a Figueres, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. Pels mateixos fets també es va denunciar una dona de 41 anys i veïna de Figueres.

Els fets van succeir el dia 15 d'abril a Figueres. Al voltant de la mitjanit, agents d'aquesta comissaria van rebre l'alerta que al centre de la població s'hi estaria produint una baralla. Els mossos i la guàrdia urbana de la població s'hi van dirigir per tal de comprovar els fets.

Una vegada al lloc, els policies van observar dos homes que estaven discutint de forma molt acalorada. També van veure que prop dels dos homes hi havia una dona que en veure la presència policials va marxar del lloc.

Els agents van interrogar els dos homes i van saber que un dels homes amb l'excusa de demanar una cigarreta a l'altre, va aprofitar per esgrimir un ganivet de grans dimensions i una defensa extensible per exigir els diners i tot el què portava a la ronyonera a l'altre home.

Els agents davant els fets observats, van escorcollar el presumpte autor i li van trobar la defensa extensible. Moments més tard, van localitzar la dona que havia fugit de l'escenari del robatori i a ella li van trobar el ganivet de grans dimensions que s'havia endut.

L'home va quedar detingut com a presumpte autor del robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa i la dona va quedar denunciada pels mateixos fets.

El detingut, amb antecedents, va passar el mateix dia 15 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La dona també va ser citada per l'autoritat judicial en relació als fets.