Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Girona han detingut tres homes, d'edats compreses entre els 22 i els 42 anys i de nacionalitat croata, com a presumptes autors de vuit robatoris amb força en domicilis, del delicte de pertinença a grup criminal i, en el cas d'un dels encausats, també per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat.

La investigació es va posar en marxa després que els agents tinguessin coneixement que un grup itinerant estava cometent robatoris amb força amb un patró d'actuació coincident: actuaven sempre en franges centrals del dia després de comprovar que no hi havia ningú al domicili. Un cop sabien assegurat que l'habitatge estaria buit buscaven una porta o finestra per la qual poder accedir-hi i les fracturaven amb eines com tornavisos, malls o palanques. Mentre que un dels lladres s'encarregava d'escorcollar la casa a la recerca d'objectes de valor, preferentment joies, dispositius electrònics o diners, un altre feia les vigilàncies a les immediacions per avisar-lo de l'eventual presència de veïns o de la policia mentre que el l tercer s'esperava dins del cotxe per assegurar una fugida ràpida, cas que fos necessari.

La Unitat Territorial d'Investigació de Girona de la DIC, en una investigació tutelada pel jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners, es va encarregar de les indagacions que els van conduir a determinar que els lladres formaven part d'un grup criminal amb una gran mobilitat territorial i que canviaven amb freqüència de domicili amb l'objectiu de dificultar que la policia els pogués localitzar amb facilitat. Els agents relacionen els lladres amb vuit robatoris amb força a les poblacions d'Arbúcies -en dues ocasions-, Anglès i Sant Feliu de Pallerols pel que fa a la demarcació de Girona; a Vic, Manlleu i Masies de Roda pel que fa a les comarques de la Catalunya Central i a Esplugues del Llobregat.

El dispositiu es va dur a terme el dia 10 d'abril amb dues entrades i escorcoll simultànies als domicilis dels investigats. Els mossos van arrestar un dels lladres en un pis de Lloret de Mar i els altres dos a Malgrat de Mar.

Durant l'escorcoll els investigadors van trobar diversos indicis dels quals s'està investigant la procedència, tot i que possiblement siguin sostrets: joies com anells, arracades, penjolls o polseres; eines que utilitzaven per consumar els delictes com tornavisos, plàstics retallats per fer obertures de portes pel mètode de la radiografia, malls o claus angleses; dispositius electrònics com telèfons mòbils, consoles de vídeo-jocs o tauletes; diners amb moneda de diversos països com els Estats Units, Egipte, Argentina o euros el valor total dels quals al canvi pot superar els 15.000 euros.

Els arrestats van passar a disposició judicial el dia 12 d'abril i el jutge va decretar presó pels tres.