04 de abril de 2019
04.04.2019

Desmantellen a Girona el frau més gran de l'IVA a través de carburants

S'han detingut 21 persones en diversos punts d'Espanya, que formen part de dos grups que han comès un desfalc de 150 milions a l'Estat

04.04.2019 | 12:50
Les bandes no pagaven l'IVA en la venda a l'engròs dels carburants

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han detingut 21 membres de dos grups criminals en el cop més gran al frau de l'IVA en el sector dels hidrocarburs, en una operació en què s'ha detectat un desfalc per a les arques públiques de 150 milions d'euros.

Es tracta de l'operació Drake, de la qual han informat en roda de premsa el tinent coronel Antonio Balas, cap del Grup de Delinqüència Econòmica de la UCO; i José Manuel Alarcón, responsable de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) de l'Agència Tributària.

L'operació s'ha desenvolupat a Castelló, València, Lleida, Girona i Madrid i han confiscat dos vaixells, 61 vehicles d'alta gamma, 2 milions de litres de combustible, a més d'haver-se bloquejat més de 300 comptes bancaris de les més de 1.000 analitzades pels investigadors.

Segons el resultat de les indagacions, les dues organitzacions desarticulades centraven la seva activitat delictiva en l'impagament d'IVA en la venda a l'engròs del producte mitjançant empreses instrumentals i testaferros

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook