La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han detingut 21 membres de dos grups criminals en el cop més gran al frau de l'IVA en el sector dels hidrocarburs, en una operació en què s'ha detectat un desfalc per a les arques públiques de 150 milions d'euros.

Es tracta de l'operació Drake, de la qual han informat en roda de premsa el tinent coronel Antonio Balas, cap del Grup de Delinqüència Econòmica de la UCO; i José Manuel Alarcón, responsable de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) de l'Agència Tributària.

L'operació s'ha desenvolupat a Castelló, València, Lleida, Girona i Madrid i han confiscat dos vaixells, 61 vehicles d'alta gamma, 2 milions de litres de combustible, a més d'haver-se bloquejat més de 300 comptes bancaris de les més de 1.000 analitzades pels investigadors.

Segons el resultat de les indagacions, les dues organitzacions desarticulades centraven la seva activitat delictiva en l'impagament d'IVA en la venda a l'engròs del producte mitjançant empreses instrumentals i testaferros