La Guàrdia Civil ha detingut un home a qui li van descobrir una pistola del calibre 22 i diversa munició a dins del maleter del cotxe.

L'home va ser interceptat el dia 18 de març a la Jonquera, quan anava en direcció la frontera francesa. Els agents, després de descobrir l'arma i la munició, el van detenir per un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes. L'arrestat és un ciutadà francès, G.G. R.M., de 42 anys. Es dona el cas que, a més de l'arma de foc, a dins del vehicle hi duia unes plaques de matrícula francesa falses.

Els fets van produir-se cap a les quatre de la tarda del dia 18, quan una patrulla de Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera va procedir a la identificació dels ocupants d'un vehicle francès que circulava en direcció nord.

Un cop identificats, els agents van inspeccionar el maleter de l'automòbil i hi van trobar un maletí amb una arma de foc. Es tracta d'un pistola de la marca Walther, model P22 calibre 22LR, amb un silenciador i, a més, hi havia diversa cartutxeria entre la qual es trobava munició del calibre 22, 6, 35 i cartutxos de caça.

Matrícules falses

Matrícules falses

Els agents, a més, van trobar dos jocs de plaques de matrícula francesa que, un cop consultades les autoritats franceses, van constatar que no pertanyien a cap vehicle francès. El conductor del vehicle va manifestar que l'arma era seva però que no tenia cap tipus de llicència ni de guia que emparés la legal procedència de l'arma. Per tot això se'l va detenir acusat de presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes.

En unes altres actuacions, la Guàrdia Civil va comissar més de 31 quilos de marihuana en dos busos que anaven cap a Itàlia. Les actuacions fetes el dia 20 i 21 de març han acabat amb dues persones detingudes per tràfic de drogues. El primer cas es remunta a dimecres passat, quan agents de la Guàrdia Civil van fer aturar un bus i en dues maletes van descobrir 4,9 quilos de marihuana. L'autocar feia la línia entre Barcelona i Venècia.

L'arrestat és un ciutadà italià, a qui van descobrir la droga. L'endemà, els policies van detenir un ciutadà romanès pels mateixos fets. En aquest cas, el bus feia també el trajecte Espanya-Itàlia, i els policies, en aturar-lo, van trobar-se amb un home que duia una bossa i, a dins, envasats al buit, hi havia 26,6 quilos de marihuana. Per tot això va acabar arrestat.