La Guàrdia Civil va localitzar a la Jonquera el 20 i 21 de març 31,5 kg de marihuana en dos autobusos que es dirigien a Itàlia. Agents de la secció fiscal del cos van trobar primer 4,9 kg de la droga amagada en dues maletes d'un vehicle de la línia regular entre Barcelona i Venècia i van detenir un ciutadà italià. L'endemà, una patrulla va identificar un ciutadà romanès que viatjava en un altre autobús i que duia en una bossa 26,6 kg de marihuana envasada al buit. Els agents el van detenir per un presumpte delicte contra la salut pública. D'altra banda, el 18 de març efectius del cos van comissar una pistola amb silenciador i diversa munició en un cotxe.

Els fets van passar pels volts de les quatre de la tarda quan una patrulla va identificar els ocupants d'un cotxe amb matrícula francesa que es dirigia al nord. Un cop identificats, els agents van inspeccionar el maleter i van descobrir un maletí on hi havia l'arma, una pistola de la marca Walther, munició i cartutxos de caça. A més, van trobar-hi dos jocs de matrícules franceses que no pertanyien a cap vehicle francès.

El conductor va admetre que la pistola era seva però que no tenia cap tipus de llicència ni documentació que emparés la legalitat de l'arma. Per tot plegat, van detenir l'home, de 42 anys, per un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes.