Dos establiments comercials del centre de la ciutat de Figueres, concretament del carrer Peralada i del carrer Joan Maragall, de l'anomenat Rovell de l'Ou, han rebut la visita dels lladres aquest cap de setmana. Els assaltants han trencat els vidres de la porta d'accés. Els Mossos d'Esquadra han iniciat les investigacions per a intentar trobar els autors d'aquestes accions delictives.

Els fets han aixecat una reacció d'indignació entre el veïnat, ja que en el transcurs dels darrers mesos s'han produït altres assalts d'aquestes característiques.

L'actuació policial ha donat els seus fruits en relació a alguns fets recents. La setmana passada, els Mossos d'Esquadra van donar a conèixer que havien detingut dos homes per tres robatoris en botigues de Figueres. Es tractava de dos joves de 19 anys i veïns de la localitat, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força.

Els fets van succeir el passat 1 de març quan es van produir tres robatoris amb força a l'interior de comerços situats a la zona comercial de Figueres. Concretament, durant la matinada van forçar tres botigues ubicades als carrers Joan Maragall i Peralada.

En els tres casos, segons va relatar el Diari de Girona, els autors van forçar la porta d'entrada i es van endur diverses peces de roba i diferents articles, mentre que en dos dels tres casos es van emportar també el calaix de la caixa enregistradora. El valor de la mercaderia sostreta en els tres locals vorejava el miler d'euros.

La mateixa matinada, els agents van recuperar part dels objectes robats que els lladres havien amagat a l'interior d'una paperera. Arran aquests fets es va obrir una investigació que va permetre identificar dos homes com a presumptes autors dels robatoris.

Finalment, el passat dimecres es va localitzar i detenir, a Figueres, als dos presumptes autors. La investigació no es donava per tancada i no es descarten més detencions en els pròxims dies.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 14 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El tema de la inseguretat ciutadana genera debat polític, com ho demostra el comentari sobre aquests fets que ha publicat en el seu perfil de Facebook el regidor socialista i candidat a l'alcaldia, Pere Casellas.