L'Audiència de Girona ha jutjat un acusat de violar i colpejar una dona a Sant Pere Pescador. Va passar el gener del 2016 a la casa on viu l'acusat després de conèixer-se en un bar a Figueres. Durant el judici, que s'ha fet a la Secció Tercera, l'home ha assegurat que van tenir relacions consentides i que va ser la víctima qui li va proposar a canvi de diners.

També ha defensat que, un cop a casa, ella li va voler robar la cartera i el mòbil. La víctima, en canvi, ha donat una versió molt diferent. Ha afirmat que la va violar, que la va copejar moltes vegades i que la va arrossegar pels cabells. Després, la va deixar de matinada en una carretera fins que un conductor la va auxiliar. El fiscal demana 15 anys de presó per agressió sexual i coaccions i 10.000 euros de multa per lesions i danys. El cas ha quedat vist per a sentència.

El judici s'ha fet a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona. Durant la vista, l'acusat ha explicat que el 13 de gener del 2016 va conèixer la víctima en un bar de Figueres i que la noia li va oferir sexe a canvi de diners. Llavors van recollir un amic d'ell a un altre bar de la ciutat i, després de deixar-lo, van anar plegats amb el cotxe a la casa on viu l'acusat a Sant Pere Pescador.

Abans de pujar a la casa, però, es van trobar un matrimoni anglès que viu en una caravana a la mateixa finca. Es van saludar i, segons la versió de l'acusat, la dona va dir-li que s'afanyés que volia tenir sexe amb ell. Seguidament, ella el va desvestir a l'habitació i mentre l'estava penetrant ella li va dir que tenia gana. A continuació va anar a fer-li uns entrepans i, quan va tornar amb el menjar, es va trobar que ella ja estava vestida i li va demanar que la tornés a casa perquè no tenia gana.

En aquell moment, l'acusat ha afirmat haver sospitat de la dona al veure que no hi havia la cartera ni el mòbil a l'habitació. I ha assegurat que va veure que ella ho tenia amagat als pantalons. I que, després d'acusar-la de lladre, ella l'havia intentar agredir amb unes tisores. Segons la seva versió, quan la va esquivar, ella va caure contra un armari de l'habitació i es va donar un cop. "Mai les meves mans l'han picat, ni a casa ni enlloc, mai; no sé com s'ho va fer", ha assegurat quan la fiscal li ha preguntat per les ferides que presentava la víctima.

L'home ha explicat que la dona tenia una actitud "agressiva" i que després havia anat a colpejar la caravana. Quan la va voler frenar, ha afegit l'acusat, tots dos van rodolar per una pendent d'herba que hi ha. També ha assegurat que, veient el seu comportament, va oferir-se a portar-la a casa perquè no volia que es quedés allà.

Preguntat per si va agafar-la pels cabells o arrossegar-la per fer-la entrar al vehicle, ell ho ha negat i ha afegit que li va fer deixar a la bossa de mà amb el mòbil i les tisores al maleter, de manera que en cap moment la dona va poder trucar per telèfon. Com que no parava de picar-lo, ha afegit, va decidir deixar-la a la carretera. Segons la seva versió, no tenia cap rastre de sang a la cara.

La dona assegura que la va violar i que va demanar auxili

La víctima ha donat una versió totalment oposada. La dona ha explicat que ell li havia ofert anar a portar el seu amic amb el cotxe i després tornar a Figueres. Quan van acabar a casa d'ell, van saludar al matrimoni de la caravana i ell li va dir de pujar perquè havia d'agafar una cosa. "Em va començar a dir coses rares i que volia sexe", ha detallat la dona, que ha assegurat que s'hi va negar. L'home va reaccionar colpejant-la molt fort i tirant-la a terra i que ella no es va poder fer valer perquè no tenia prou força i anava beguda. A continuació, li va pujar el vestit rosa que duia, li va trencar les mitges i li va treure la roba interior per després violar-la. "Ho va fer sense que jo volgués", ha afirmat la dona, tot afegint que va ejacular al seu abdomen. Els cops van continuar després malgrat ella demanar-li que parés i que volia tornar a casa.

Va aconseguir anar fins a la caravana per demanar auxili als anglesos, picant les finestres, però que no li van fer cas. Després ell va arrossegar-la pels cabells i la va fer entrar al cotxe. Durant el camí, segons la versió de la víctima, va aconseguir trucar al 112 però quan ell ho va veure la va fer baixar enmig de la carretera i es va tallar la comunicació.

Un conductor que passava per allà, que també ha testificat durant el judici, ha corroborat la versió de la dona. Ha explicat que tenia sang a la cara i que entre els plors havia entès que li deia que l'havien violat. Va ser ell qui va avisar la policia i després la víctima va anar a l'hospital.

Lesions a la cara i estrès posttraumàtic

Dos metges forenses han confirmat que la víctima tenia ferides al nas i pòmuls i també símptomes d'estrès posttraumàtic com ara insomni, ansietat i dificultats per tenir relacions. Uns símptomes que "encaixen" amb les seqüeles d'una violació, han afirmat.

Un dels Mossos d'Esquadra que va redactar l'atestat de la víctima ha assegurat que els fets denunciats per la víctima "coincidien" amb la versió dels dos anglesos que també van declarar com a testimonis i que van assegurar que la dona els havia demanat ajuda i que ell l'havia colpejada.

La fiscalia i l'acusació particular no es creuen l'acusat

En l'apartat de conclusions, tant el ministeri fiscal com l'acusació particular han donat plena credibilitat a la víctima i han assegurat que han quedat demostrats els delictes d'agressió sexual, coaccions i les lesions. Per contra, creuen que l'acusat ha entrat en contradiccions com ara quan ha dit que ella duia pantalons tot oblidant-se de dir que portava mitges i li han recriminat haver dit que no havia apreciat cap lesió quan el mateix conductor ha assegurat que tenia la cara amb sang.

Per la seva banda, l'advocat defensor ha demanat l'absolució tot afirmant que el que va passar va ser que la dona, que és prostituta, va mantenir relacions consentides, entre altres coses perquè no es van detectar ferides vaginals, i que després el va voler robar. "Les lesions posteriors van ser per la caiguda a l'habitació", ha afirmat el lletrat Pere Casellas, que també ha qüestionat les seqüeles de la víctima.

El fiscal ha demanat 12 anys de presó per agressió sexual, 3 més per coaccions i que pagui una multa de 1.080 euros per un delicte lleu de lesions. També reclama que es passi 10 anys en llibertat vigilada i 30.000 euros per responsabilitat civil. L'acusació particular ha reclamat 13 anys de presó per agressió sexual i ha incorporat també els 3 anys per coaccions. Pel que fa al delicte lleu de lesions, aquesta part ha elevat la multa a 9.000 euros i sol·licita una indemnització de 18.000 euros per a la víctima.

El cas ha quedat vist per a sentència.