La fiscalia ha rebaixat fins a 15 anys la petició de condemna per a l'home que va entrar a robar a casa d'un empresari a Roses i el va matar a cops el 2005. Davant d'aquesta rebaixa, la defensa s'ha adherit a la mateixa petició. Durant el judici, l'acusat, Costel Roman, ha confessat els fets responent les preguntes del fiscal. El cas es remunta al 2005, però el judici s'ha allargat 14 anys perquè no havien trobat l'autor dels fets. Diversos rastres de sang van deixar mostres d'ADN de l'acusat, però no coincidia amb cap altra mostra. Després de detenir-lo per dos robatoris violents a Castelló de la Plana i Alacant (País Valencià) van detectar que l'ADN coincidia amb les taques de sang a casa de l'empresari francès assassinat. Després de la confessió del crim, el cas ha quedat vist per sentència.

La fiscalia ha reduït a 15 anys la petició de presó per a l'home que va entrar a robar a casa d'un empresari a Roses (Alt Empordà) i el va matar a cops l'any 2005. Aquesta reducció s'ha fet perquè el fiscal li ha aplicat un atenuant mol qualificat per dilacions indegudes. Aquest atenuant s'aplica quan hi ha un retard en el procés penal del cas, com ha passat en aquest crim.

Per aquest motiu, el fiscal Víctor Pillado ha disminuït de 22 anys a 15 la seva petició de condemna. Específicament, Pillado ha demanat 1 any de presó per violació de domicili i robatori amb violència en grau de temptativa i 14 anys més per assassinat. Davant d'aquesta rebaixa en la petició del fiscal, la defensa ha decidit sumar-s'hi.

El judici, celebrat aquest dimarts a l'Audiència de Girona, ha arrencat amb la declaració de l'acusat. Costel Roman ha afirmat haver entrat al domicili de l'empresari de 62 anys situada al carrer Cap Llevant de la urbanització Santa Margarita de Roses . Hi va accedir trencant el vidre d'una porta corredora del menjador amb una pedra. Durant l'entrada es va fer un tall a la mà i això va provocar que deixés rastres de sang a la corretja d'una persiana.

Posteriorment, va anar al dormitori de la víctima, situat a la planta baixa. Segons ha detallat l'acusat, l'home es va despertar i va anar directament a atacar l'autor del crim. A més, Roman ha afirmat que li va semblar que l'empresari portava una escopeta. Davant d'això hi va haver "un forcejament" i l'acusat va començar a colpejar la víctima "fins que es va desmaiar".

A més, Roman ha detallat que per tapar-se la ferida va anar al lavabo. Els Mossos d'Esquadra que van investigar el cas han explicat que van trobar mostres de sang de l'acusat en el marc d'una porta, però també en uns pantalons de la víctima que van trobar sota el seu llit.

Segons els investigadors del cos policial, van analitzar l'ADN de la sang, però no hi havia cap altra mostra coincident i per això van tardar tants anys a trobar l'home. De fet, el cas no es va reactivar fins el 2016, quan la Guàrdia Civil va detenir Costel Roman, d'origen romanès, a Castelló de la Plana (País Valencià). En aquest cas, la benemèrita el va detenir per dos casos de robatori amb violència a Castelló i Alacant.

Els Mossos d'Esquadra han detallat que la descripció dels fets pels quals Roman havia estat detingut per la Guàrdia Civil coincidia amb el mateix 'modus operandi' del robatori i assassinat prepetrat a Roses onze anys abans. Davant d'aquesta coincidència van decidir comparar l'ADN del detingut amb el de les restes de sang trobades i van veure que es tractava de la mateixa persona.

Els investigadors policials també han assegurat que el despatx de la planta de dalt de la casa de Roses estava totalment regirat com si es tractés d'un robatori. Malgrat tot, l'acusat ha declarat que després de matar l'empresari no va agafar "res del domicili" i va fugir corrent.

La investigació policial situa l'hora del crim sobre les dues de la matinada, ja que alguns dels veïns van explicar que havien sentit un fort soroll a aquella hora, que correspondria en el moment en què Costel Roman va trencar el vidre de la porta del menjador.

Després de la declaració dels agents de policia, el fiscal ha anunciat la rebaixa de la petició de presó, a la qual la defensa s'hi ha adherit i l'acusat ha tingut l'últim torn de paraula. En ell ha demanat disculpes als familiars de la víctima per haver-lo matat i ha assegurat que ell es considera "una bona persona". El cas ha quedat vist per sentència.