12 de febrer de 2019
12.02.2019
La Jonquera

Cinc detinguts a la Jonquera per dur prop de 100 quilos d'haixix i marihuana

La Guàrdia Civil els va enxampar, en diferents vehicles, entre el 8 i 9 de febrer en controls rutinaris

12.02.2019 | 09:57
La droga comissada per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones a la Jonquera per un presumpte delicte contra la salut pública. Les detencions es van fer el 8 i 9 de febrer en quatre controls diferents que van permetre el comís de 74,3 quilos d'haixix i 22 quilos de marihuana. En dos d'ells, la droga estava amagada en un doble fons del vehicle.

La primera detenció va ser el 8 de febrer a dos quarts de nou del vespre. Els agents van aturar una furgoneta amb matrícula espanyola. Hi anava un únic ocupant. Durant la inspecció, els agents van descobrir que al terra de la part de càrrega semblava manipulat . Un cop inspeccionat, van descobrir que hi havia paquets embolicats amb cel·lofana que contenien haixix. En total, hi havia 74,3 quilos de la droga i es va detenir el conductor, de 48 anys.

La segona operació va ser a les cinc de la tarda del 9 de febrer. La Guàrdia Civil va aturar a la Jonquera un vehicle amb matrícula alemanya amb un únic ocupant. Durant la inspecció, la policia va veure que els seients de darrere havien estat manipulats i hi van descobrir un doble fons. Al seu interior hi havia 3,6 quilos de marihuana i el conductor, de 29 anys i nacionalitat alemanya també va ser detingut per un presumpte delicte contra la salut pública.

Aquell mateix dia, a dos quarts de nou del vespre van aturar un altre vehicle amb matrícula italiana i un sol ocupant. Durant la inspecció, els agents van descobrir 10,8 quilos d'haixix amagats en diferents parts del vehicle. El conductor, de nacionalitat marroquina i de 21 anys, va ser detingut per un presumpte delicte contra la salut pública.

El darrer cas va ser a dos quarts d'onze de la nit del mateix 9 de febrer en un control d'un autobús de línia regular amb destinació a Itàlia. Durant la inspecció de la bodega, els agents van sospitar de dues maletes i, un cop identificats els propietaris, es van obrir amb la seva presència. En una d'elles hi havia una bossa amb 1,9 quilos de marihuana i en l'altra, 5,7 quilos de la mateixa droga. Seguidament, els dos propietaris van ser detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública. Eren dos nois de 23 i 24 anys, nacionalitat gambiana.

La Guàrdia Civil va instruir les diligències i, juntament amb els detinguts i la droga comissada, van ser lliurats al jutjat de guàrdia de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook