Arran les queixes veïnals per consum i venta de substàncies estupefaents a la zona del carrer Nord i rodalies de la Jonquera, els Mossos d'Esquadra van fer un dispositiu preventiu, el passat dissabte 2 de febrer. A quarts de cinc de la tarda, una patrulla va observar com un home que anava a peu s'acostava a un vehicle estacionat amb plaques franceses a l'alçada del número 69 de la N-II, a la Jonquera. Després d'unes paraules, l'home que anava a peu es va adreçar a un portal situat al mateix carrer. Pocs minuts després sortia de l'edifici i l'home tornava a interactuar amb el conductor del vehicle francès i feia un intercanvi.

Davant aquest fet, els agents van identificar a l'home que anava a peu, el qual duia 120 euros i dos telèfons mòbils.

Tanmateix els agents van preguntar al conductor del vehicle si havia comprat alguna substància a l'home identificat i aquest va respondre que li havia comprat dos grams de cocaïna per 120 euros. A més l'home li havia donat un telèfon de contacte per propers intercanvis.

La policia va detenir al venedor com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 03 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.