26 de gener de 2019
26.01.2019
Amposta

Els Mossos d'Esquadra detenen un home acusat de prostitució de menors

El detingut és un veí de Barcelona, de 52 anys, amb antecedents per fets similars

26.01.2019 | 10:47
Els agents han confiscat gran quantitat de material informàtic.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Tortosa van detenir el 16 de gener a Amposta un home de nacionalitat espanyola, de 52 anys i veí de Barcelona, com a presumpte autor d'un delicte de prostitució de menors.
 
A finals del mes de setembre de 2018 la delegació de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de les Terres de l'Ebre va denunciar davant dels Mossos que un menor d'un centre d'acollida d'Amposta havia rebut diverses proposicions i insinuacions a través de les xarxes socials per part d'un home major d'edat amb l'objectiu que es trobessin tots dos a soles.
 
A partir d'aquesta informació la DIC va iniciar una investigació per identificar l'autor de les proposicions. Fruit de les indagacions policials els investigadors van determinar que es tractava d'un home que residia a Barcelona i que ja tenia antecedents per fets similars.
 
Els agents van poder comprovar que la Unitat d'Investigació de Sant Martí ja investigava aquesta persona des del mes de juny. L'arrestat ja havia contactat amb un altre menor d'un centre d'acollida de la DGAIA de Barcelona a través de les xarxes socials, amb qui presumptament hauria mantingut relacions sexuals a canvi de diners. Els educadors ho van denunciar ràpidament a la policia tan bon punt en van tenir coneixement.
 
El 16 de gener els investigadors van establir un dispositiu policial que va comportar la detenció del presumpte autor dels fets a la localitat d'Amposta.
 
El mateix dia els agents van realitzar dues entrades i escorcolls als domicilis del detingut, una a Barcelona on hi tenia fixada la seva residència habitual i l'altra a Amposta on disposava d'una segona residència. En amdós domicilis els agents van intervenir dispositius electrònics i gran quantitat de material informàtic  que està pendent d'analitzar i que podria derivar en la investigació de nous delictes.
 
El detingut va passar a disposició judicial el dia 18 de gener i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook