La càpsula metàl·lica dissenyada pel Consorci Provincial de Bombers de Màlaga ha arribat a la zona en la qual es troba el pou estret i profund en el qual està atrapat des del passat diumenge de la setana passada el petit Julen de 2 anys, a Totalán.

Segons han informat agents de la Guàrdia Civil, la càpsula metàl·lica ha estat traslladada a la zona cap a les 21.00 hores per a la seva futura utilització en les tasques de rescat, un treball que avança segons les previsions.

Fins al moment s'han perforat 20 metres del pou vertical a un ritme de 3 metres per hora, uns treballs que conclouran en arribar al punt indicat a 60 metres de profunditat, per a posteriorment començar a excavar manualment la galeria horitzontal.

Aquesta cabina permetrà als equips de rescat baixar pel túnel vertical que s'està construint paral·lel al pou pel qual va caure Julen fa ja gairebé una setmana a Totalán. La perforació tindrà una profunditat de 50 metres i un diàmetre de 1,2 metres.

Així és la càpsula en la qual baixaran els rescatadors de Julen

Així és la càpsula en la qual baixaran els rescatadors de Julen

La cistella, com l'ha anomenat davant els mitjans el cap de l'operatiu tècnic, Ángel García Vidal, s'ha construït amb ferro, mesura 2,5 metres d'alt, 1,05 metres d'ample i pesa al voltant de 250 quilograms.

La càpsula ha estat dissenyada pel director tècnic del Consorci Provincial de Bombers, Julián Moreno, perquè càpiguen a tres persones, tot i que fins al moment es baralla que només baixin dos dels miners de rescat que s'han desplaçat des d'Astúries i material amb el qual treballaran a més de 70 metres de profunditat amb l'objectiu de localitzar el petit de dos anys.

Les fonts han afegit que a la base de la cabina hi ha una mena de dipòsit en què els rescatadors podran introduir el material que vagin retirant fins a arribar al petit, encara que això només es farà si la caldera s'omple i cal treure terra cap a fora . Les primeres estimacions dels tècnics és que els miners hagin de cavar almenys quatre metres.

També ha arribat la grua que baixarà la càpsula.