07 de gener de 2019
07.01.2019
Terrassa

Investiguen un capellà que hauria comès abusos sexuals a França del 1974 al 1977

El Bisbat de Terrassa demana perdó a la víctima i "expressa ferma" condemna davant d'aquests delictes, particularment quan són comesos per "un clergue"

07.01.2019 | 11:32
Detall del comunicat fet públic pel Bisbat.

La diòcesi de Terrassa investiga un capellà jubilat per un presumpte delicte d'abusos sexuals que hauria comès entre el 1974 i el 1977 a Beauvais (França), on exercia el seu ministeri pastoral. Ho informa el Bisbat de Terrassa en un comunicat. En aplicació de la normativa canònica i dels protocols sobre aquests delictes, la Congregació competent de la Santa Seu ha disposat que la diòcesi de Terrassa coordini una investigació per aclarir els fets, l'edat que tenia la víctima, si hi ha altres víctimes i la imputabilitat de l'acusat.

En el comunicat, la diòcesi de Terrassa demana "d'entrada perdó" a la víctima i manifesta la "total disposició a col·laborar" amb la Justícia i a reparar el "dany moral i espiritual que hagués estat causat".

També expressa "ferma condemna de tot abús sexual, particularment quan és comès per un clergue", d'acord amb "la moral i amb la disciplina de l'Església i en particular obediència filial a les recents indicacions pastorals del Papa Francesc".

Cliqueu per llegir el comunicat sencer del Bisbat de Terrassa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook