13 de desembre de 2018
13.12.2018
La Jonquera

Confiscats 43 quilos de marihuana i 1,85 quilos de cocaïna a la Jonquera

Les detencions s'hanfet en quatre controls policials dins el dispositiu contra el crim organitzat itinerant de la Policia Nacional

13.12.2018 | 12:16
Imatge de la droga confiscada.

Agents de la Policia Nacional han detingut a la Jonquera a quatre persones a les quals se'ls ha confiscat més de 43 quilos de marihuana i gairebé dos de cocaïna.

El passat nou de novembre en un control aleatori instal·lat a l'Autopista AP-7 sentit França, els agents van controlar una empresa d'autobusos que feia la ruta Girona-Lió. En el transcurs del registre, van trobar una motxilla amb forta olor de marihuana on es trobava un paquet embolicat en plàstic i una tovallola que contenia la substància estupefaent, amb un pes de 1,410 grams de marihuana. El detingut, un ciutadà de Gàmbia a qui li constaven nombroses detencions per delictes de robatori amb violència i tràfic de substàncies estupefaents, va ser posat a disposició judicial, quedant en llibertat amb càrrecs.

La segona intervenció es va produir dos dies després quan els agents van controlar un autobús amb matrícula romanesa i van identificar els passatgers del mateix, percebent els agents una forta olor a marihuana que procedia del maleter del darrere. En comprovar el seu interior un gos de la Unitat de Guies Canins expert en detecció de substàncies estupefaents va marcar una de les maletes on es van trobar 6 bosses precintades de plàstic i embolicades en cinta d'embalatge, contenint en total 12,225 quilograms de marihuana.

Un ciutadà romanès va reconèixer que la substància era seva i que l'havia adquirir a Alacant per 11.000 euros per tal de distribuir-la a França. Després de ser detingut i posat a disposició judicial, va ingressar a la presó.

Fugits després d'abandonar el vehicle


El passat el quinze d'octubre quan els agents van observar un vehicle francès amb dues persones a bord que, a l'adonar-se de la presència policial, van accelerar la marxa per intentar evadir-se. Després donar-los l'alt, els individus van abandonar el vehicle en plena via pública i van fugir a peu. A l'interior del turisme, el qual portava plaques de matrícula francesa falsificades, es van trobar ocults 22,655 quilograms de marihuana al maleter, distribuïts en 23 bosses de plàstic transparent.

Més tard, el vigilant de seguretat d'un aparcament va alertar Policia Nacional sobre la presència d'un dels dos individus fugits, observant com s'introduïa en una furgoneta de la marca Opel, model Vivaro amb matrícula francesa, ocupats per un home i una dona que el van ajudar a fugir. Ja de matinada, aquesta última va ser localitzada pels agents i reconeguda pel vigilant de seguretat, pel que va ser detinguda com a presumpta còmplice d'un delicte de tràfic de drogues.

La quarta intervenció es va produir el vint de novembre en un control policial aleatori a l'Autopista AP-7 sentit França, quan es va procedir a identificar un vehicle amb matrícula alemanya, amb un únic ocupant al seu interior de nacionalitat espanyola. Després sol·licitar-li la documentació del vehicle va manifestar no tenir-la, perquè el vehicle era propietat d'un amic seu.

Registrat seu interior, es va localitzar una maleta que amagava sis bosses de diferents mides de substàncies estupefaents que van donar un total de 1,8 quilos de cocaïna, 7,150 quilograms de marihuana i 10 grams d'haixix. El ciutadà va ser detingut i posat a disposició judicial per un delicte contra la salut pública quedant en llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook