El fiscal demana 22 anys de presó per a l'acusat d'assassinar un empresari a Roses durant un robatori violent a casa seva perpetrat el 12 de novembre del 2005. Segons recull l'escrit d'acusació, l'acusat Costel Roman va atacar la víctima, que tenia 62 anys, en una habitació situada a la planta baixa de la casa. El fiscal assenyala que la víctima tenia les capacitats de defensa "anul·lades" perquè estava dormint, per l'edat que tenia i per l'alcohol que havia ingerit. L'acusat, que era boxejador professional, el va agredir de "manera brutal" a diverses parts del cos. Li va acabar provocant una oclusió de les vies respiratòries i la víctima va morir per asfíxia. Els Mossos d'Esquadra van trobar ADN de l'atacant a l'escena del crim però no el van poder identificar fins l'any 2016, quan la policia espanyola el va detenir per un robatori amb violència.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, cap a les dues de la matinada del 12 de novembre del 2005 l'acusat, Costel Roman, es va dirigir fins a una casa situada al carrer Cap Llevant de la urbanització Santa Margarita de Roses amb la intenció de cometre un robatori. El fiscal recull que Roman va "actuar sol o bé en companyia de terceres persones d'identitat desconeguda".

Un cop a l'immoble, i sent "plenament conscient" que a dins la casa hi havia la víctima, un empresari d'origen francès, va agafar una pedra, va trencar un vidre de la porta corredora del menjador i va entrar.

Ja dins la casa, continua relatant el fiscal, l'acusat va anar directament fins al dormitori situat a la planta baixa on hi havia la víctima. "Sent l'acusat boxejador professional, es va abraonar sobre la víctima i el va començar a agredir de manera brutal a diverses part del cos", detalla l'acusació pública. Durant la pallissa li va provocar a la víctima una oclusió de les vies respiratòries i va morir per sufocació.

El fiscal Víctor Pillado sosté que la víctima no va poder reaccionar a l'atac perquè tenia les capacitats de defensa "anul·lades" perquè en el moment de l'agressió estava dormint, tenia 62 anys i havia ingerit alcohol.

L'acusat va fugir de la casa sense que s'hagi pogut determinar si va culminar el robatori. La Unitat Territorial d'Investigació (UTI) dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació que en aquell moment no va aconseguir identificar el suposat autor tot i que tenien ADN de l'atacant.

Deu anys després, les restes de sang trobades als pantalons de la víctima, a una paret i a una corretja de persiana van ser clau per resoldre el crim. El 19 de maig del 2016, la policia espanyola va detenir Costel Roman, d'origen romanès, com a suposat autor d'un robatori amb violència a Castelló de la Plana. El seu ADN, era el del sospitós d'assaltar i assassinar l'empresari a Roses.

El fiscal l'acusa d'un delicte d'assassinat pel qual demana 20 anys de presó i un delicte de violació de domicili en concurs amb un robatori amb violència en grau de temptativa pel qual sol·licita una condemna de 2 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública no demana cap indemnització per "l'escassa relació" de la víctima amb els seus familiars en el moment dels fets. El cas, que el jutjarà un tribunal professional, arribarà a judici els pròxims mesos a l'Audiència de Girona.

Roman té nombrosos antecedents. En concret, l'han detingut cinc vegades per robatoris, amenaces, lesions i detenció il·legal. En el moment de la detenció, el seu ADN també el vinculava amb tres robatoris comesos l'any 2010, perpetrats a Xàbia, Onda i a Holanda.