Els Mossos d'Esquadra han carregat aquest dijous contra un grup d'antifeixistes quan volien accedir a la plaça 1-O de Girona, on està previst que aquest migdia s'hi celebri una concentració de Vox i Borbonia. La Plataforma Antifeixista Gironina ha convocat una concentració que ha començat a primera hora del matí a l'edifici de Correus de la capital del Gironès amb l'objectiu d'impedir l'acte convocat pel partit d'extrema dreta i per la plataforma gironina Borbonia sota el lema 'Units per la Constitució'.

Almenys hi ha un manifestant detingut i quatre agents dels Mossos d'Esquadra han resultat ferits, un de greu que ha estat traslladat a un centre hospitalari, i tres de lleus.

Segons el col·lectiu Metges per la República, entre els manifestants hi ha una quinzena de ferits.

Quan els manifestants antifeixistes han arribat a la plaça, han tirat les tanques que hi havia i ha estat en aquest moment que els Mossos han carregat i els han dispersat pels carrers del costat. En aquests moments, cap a mig miler de persones es troba en un lateral de la plaça envoltants d'un fort cordó policial. Entre els crits que s'hi senten hi ha 'Fora feixistes dels nostres barris', 'No passaran' i 'Girona serà la tomba del feixisme'.

L'acte convocat per Borbonia amb el suport de Vox, el PPC i PxC està previst per a les onze del matí i minuts abans de l'hora de l'inici hi han arribat una desena de persones.

Els Mossos carreguen contra antifeixistes a Girona que protesten contra Vox

Els Mossos carreguen contra antifeixistes a Girona que protesten contra Vox